Pilietiškumo pamokos

Vasario 14 d. gimnazijos skaitykloje pirmokams istorijos mokytojos ir bibliotekininkė Vida organizavo pamokas „Lietuvos istorija poezijoje“. Skaitydami lietuvių poetų eiles ir tyrinėdami, ką apie tai rašė istorikas Adolfas Šapoka, mokiniai keliavo per istorines epochas, prisiminė ir pakartojo jau žinomus Lietuvos istorijos įvykius arba sužinojo naujų. Pamokoje dalyvavęs fizikos mokytojas S. Lovčikas pasidalino prisiminimais apie sovietmečiu nukentėjusią savo klasės auklėtoją, išdrįsusią jiems parodyti Adolfo Šapokos „Lietuvos istoriją“. Renginio dalyviai dar kartą patvirtino, kaip svarbu branginti laisvę, puoselėti tautines vertybes.

 

 

(plačiau)

„Šapokiukas visur šapokiukas“ 2024

Šiemet, kaip ir kiekvieną paskutinį sausio penktadienį, Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje vyko tradicija jau tapęs bibliotekos organizuojamas renginys „Šapokiukas visur šapokiukas 2024", kurio metu buvę gimnazistai grįžta į mokyklą ir dalijasi savo patirtimi su esamais moksleiviais: pasakoja apie savo veiklas, pasiekimus ir studijas, atsako į pateiktus klausimus. Ši graži tradicija tęsiasi nuo 2000 m.

 

(plačiau)

Popietė „Knygų Kalėdos 2023“

Gruodžio 20 d. gimnazijos biblioteka nušvito pasakiškų Knygų Kalėdų spalvomis. Renginio metu bibliotekininkė Vida Gudelienė pristatė ir pasidžiaugė naujai įsigytomis naujausiomis 2023 m. knygomis bibliotekoje. Pakvietė gimnazistus skaityti ir skaitymo džiaugsmu dalytis per kitas bibliotekoje vykdomas veiklas.

Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Protmūšis „Literatūrinės Kalėdos 2023“

Įsibėgėjus šventiniam laikotarpiui gruodžio 15 d. gimnazijos bibliotekoje lankėsi 3b kl. mokiniai su lietuvių kalbos mokytoja Jolanta Balaboniene. Vyko protmūšis „Literatūrinės Kalėdos 2023".
Įsimintinas užduotis sukūrė mokytoja Jolanta Balabonienė, talkino mokiniai.

Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Kalėdinės eglutės įžiebimas

Prasidėjus gruodžiui, šventiniam kalėdiniam laikotarpiui - gruodžio 7 d. Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje su 1b kl. mokiniais buvo įžiebta bibliotekininkės Vidos ir jos jaunųjų draugų bibliotekoje papuošta kalėdinė eglė. Susirinkusius smuiko garsais pasveikino Mokinių tarybos pirmininkė Ieva Inčerytė. Gimnazijos direktorius Saulius Brasiūnas palinkėjo gražių laukimo akimirkų.

 

Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Integruota anglų kalbos pamoka ir 1a bei 1c klasių valandėlė pirmojo lietuviško laikraščio „Aušra“ 140-osioms metinėms paminėti

Spalio 26 d. bibliotekininkė Vida sukvietė pirmokus į skaityklą. Jos ir anglų kalbos mokytojos Dangiros iniciatyva vyko pirmų klasių valandėlė, reflektuojanti prieš savaitę vykusią edukacinę išvyką po Lietuvą. Pamokos tema - „Aušros keliu...". Bibliotekininkė Vida į kelionę pasiėmė ir LR Prezidento dovaną gimnazijai - po 140 metų perleistą pirmojo lietuviško laikraščio „Aušra" leidinių komplektą. Todėl apsilankymas Bitėnuose, Martyno Jankaus - vieno iš „Aušros" bendraautorių, spaustuvėje, buvo dedikuotas šiai atmintinai datai pažymėti. Renginio metu daug kalbėta apie šį laikraštį, o klasių seniūnai skaitė prezidento įžanginio žodžio jubiliejiniam leidiniu ištraukas, raginančias jaunimą „Aušrą" skaityti širdimi.

 

Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

LR Konstitucijos diena

Spalio 25 d. gimnazijoje paminėta LR Konstitucijos diena. Dvyliktokai ir jų istorijos mokytoja Jolita Baltuškienė susitiko su buvusiu Adolfo Šapokos gimnazijos mokiniu, dabar Vilniaus universiteto studentu Giedriumi Balinsku, kuris bibliotekoje suorganizavo šventinį „Protų mūšį". Mokiniai pagilino žinias kaip Lietuvos respublikos piliečiai.

 

Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

„Aušrai“ – 140

Spalio 26 d. bibliotekininkė Vida sukvietė pirmokus į biblioteką. Jos ir istorijos mokytojų iniciatyva pirmų klasių užsiėmimas, reflektuojantis prieš savaitę vykusią edukacinę išvyką „„Aušros" keliu" po Lietuvą. Išvyką po Lietuvą organizavo istorijos mokytojos Jolita Baltuškienė ir Daiva Dūdėnienė, bibliotekininkė Vida Gudelienė.

 

Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Debatai „Turėtume siekti, kad nepilnamečiai patys prisiimtų atsakomybę dėl žalingų įpročių prevencijos“

Įsibėgėjus spaliui, gimnazijos bibliotekoje vyko debatai „Turėtume siekti, kad nepilnamečiai patys prisiimtų atsakomybę dėl žalingų įpročių prevencijos“. Tai labai aktuali šiuolaikiniam jaunimui tema. Debatavo pirmų klasių mokinių komandos. Šie debatai-tradicinis veiklų tęstinumas. Teigiančiųjų pozicijai atstovavo Debatų klubo nariai Kamilė Juškaitė (2a), Zeinab Mamedova (2a) ir Liepa Čiutaitė (2a), neigiančiųjų nuomonę gynė Saulė Užkurėlytė (1d), Kamilė Lapinaitė (3d) ir Gabrielė Jakštonytė (3d). Debatuose teisėjavo Matas Bubulis (2a), atstovavęs mokinių nuomonę, visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Audronė Jurgelevičienė ir Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekininkė Vida Gudelienė.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Parodos „Knyga ir naujos technologijos“ pristatymas

Spalio 25 d. biblioteka gimnazistus pasitiko su parodos „Knyga ir naujos technologijos" pristatymu. Bibliotekininkė Vida Gudelienė pristatė 2002 m. Adolfo Šapokos gimnazistų darbus, pasidalijo organizuotos akcijos akimirkomis ir pakvietė visus mokinius pakartoti 2023 m. šią akciją. Technologijų mokytoja Aureolė Maračinskienė supažindino mokinius su darbų atlikimo technika, paskatino mokinius piešti. 2023 m. kartos mokinių darbais susipažindinsime visus kitos parodos metu.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Molekulės diena

Spalio 23-oji – tarptautinė Molekulės diena. Gimnazijoje ši diena minima jau septintą kartą. Minint šią dieną, ugdomosios veiklos mokiniams – kūrybiškos ir įvairios. Gimnazijos mokinių tarybos nariai papuošė gimnaziją įvairiomis molekulėmis. K. Sadauskaitė (4b) nupiešė piešinį kreidutėmis šiai dienai paminėti.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Edukacinė išvyka po Mažąją Lietuvą

Spalio 19-20 d. 1a ir 1c su savo klasės vadovėmis Jolita ir Daiva bei bibliotekininke Vida vykome į pažintinę-edukacinę kelionę, kurioje istorijos mokėmės kitaip. Pirmiausia aplankėme vienintelį Lietuvoje 1863-1864 m. sukilimo muziejų, įsikūrusį Kėdainių rajone, Paberžėje. Vedami gidės klausėmės pasakojimų apie caro valdžios politiką Lietuvoje, sukilimą ir jo vadovus, tyrinėjome ekspozicijų medžiagą. Vėliau Paberžės bažnytėlėje klausėmės pasakojimo apie čia klebonavusį Tėvą Stanislovą, apžiūrėjome jo sukauptą unikalią liturginių drabužių kolekciją. Sužinoję daug naujų dalykų keliavome į Šilalės rajone, Bijotuose, įsikūrusį pirmąjį muziejų Lietuvoje - Dionizo Poškos Baublius. Daugeliui tai buvo atradimas - kokia kukli, bet labai svarbi tuo metu tai buvo vieta.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Edukacinė pamoka „Menas kitaip...“

Gimnazijos bibliotekoje startavo naujas projektas „Susipažinkime“.
Spalio mėn. vyko edukacinė pamoka „Menas kitaip...“ - tai pirmoji šio projekto apibendrinamoji veikla su 3c klasės mokine Goda Maksimavičiūte. Goda pirmokams papasakojo apie save, atskleidė savo pomėgius. Vyko įtraukianti ir įdomi integruota dailės-teatro pamoka.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Literatūrinė fizika

Tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo „Vieta, kur skleidžiasi kūrybiškumas ir vaizduotė“ Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje įgavo prasmę gimnazijos mokytojų ir mokinių edukacinėse veiklose, kurias norisi dar kartą patirti ir plėtoti.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Edukacinė pamoka „Skaitymo malonumas“

Spalio 6 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos biblioteka pakvietė 1b ir 2c klasės mokinius į pamoką „Skaitymo malonumas". Skaityti galima ne tik iš knygų, bet ir iš natų.... . Muzikos mokytojas V. Latonas ir lietuvių k. mokytoja J. Kazlauskaitė pabandė ir puikiai pavyko suderinti literatūrą ir muziką viename renginyje. 2c klasės mokiniai pirmokams pristatė vasaros metu perskaitytas knygas, prasmingos citatos liejosi muzikoje, kas sukūrė ypatingą skaitymo pažinimo aplinką. Literatūrą „padėjo įgarsinti“ ketvirtokas Rokas Kraujalis.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Bibliotekų savaitės „Kartu įveikiant krizes“ veiklų atspindžiai

Pasibaigus Nacionalinei bibliotekų savaitei „Kartu įveikiant krizes“, norisi dar kartą prisiminti, pasidžiaugti dėl mokinių ir mokytojų entuziazmo, geranoriškumo, dalyvaujant Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekos organizuotose veiklose.
Šioje bibliotekų savaitėje daug dėmesio skyrėme visų paralelinių klasių mokiniams. Kiekvienos dienos veiklos buvo tikslingai planuojamos, į jas dalyvauti įtraukiant devintų, dešimtų ir vienuoliktų klasių mokinius. Veiklose, skirtose skaitymo skatinimui, iš viso dalyvavo 12 klasių ir 22 komandos, buvo organizuoti keturi pažintiniai pristatymai.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Tarptautinė garsinio skaitymo diena

Vasario pirmąjį trečiadienį minima tarptautinė garsinio skaitymo diena. Per užsienio kalbos pamokas šią dieną paminėjo gimnazjos 1a ir 1c klasės. Pamokų metu mokiniai aptarė, ką žmogui duoda garsinis skaitymas. Gimnazistai skaitė ištraukas iš L. Kerolio kūrinio „Alisa stebuklų šalyje“ rusų ir lietuvių kalbomis, rungtyniavo atsakinėdami į kahoot viktorinos klausimus apie garsinio skaitymo naudą. Bibliotekininkė Vida kartu su 1c klasės mokiniais garsinio skaitymo būdu pristatė naujausias bibliotekos knygas.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

„Šapokiukas visur šapokiukas – 2023“

Sausio 27 d. Adolfo Šapokos gimnazijos durys nuo ryto vėrėsi ne tik penktadienį į pamokas skubantiems mokiniams ir mokytojams. Jas vėl pravėrė prieš kelerius ar keliolika metų šią mokyklą pabaigę šapokiukai, pakviesti dalyvauti tradiciniame renginyje „Šapokiukas visur šapokiukas“.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Ekonomikos pamoka bibliotekoje

Sausio 24 d. gimnazijos bibliotekoje svečiavosi buvęs mūsų gimnazijos mokinys V. Rutkauskas. Jis mokiniams vedė ekonomikos pamokas. Pastaruosius 4 metus jis dirba Europos komisijoje, yra Lietuvos socialinių mokslų centro mokslo darbuotojas ir VU partnerystės profesorius.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Atmintis gyva...

Sausio 13 d. gimnazijos bibliotekoje vyko pamoka, skirta 1991 m. sausio įvykiams prisiminti.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Gimnazijos skaitykloje – Utenos kraštotyros muziejaus kilnojamoji paroda

Sausio 12 d. gimnazijos skaitykloje vyko parodos „Atminties langai“, skirtos tragiškiems 1991 m. Sausio 13-osios įvykiams atminti, atidarymas – pilietiškumo pamoka. Renginio metu parodą pristatė ir savo prisiminimais dalinosi Utenos Kraštotyros muziejaus vyriausioji fondų saugotoja Bronė Juknevičienė, Sausio 13-osios naktį prisiminė ir apie ją pasakojo gimnazijos bibliotekos vedėja Vida Gudelienė, skambėjo Kamilės ir Gabrieliaus atliekamos laisvės dainos, buvo klausoma mokinių skaitomų ištraukų iš to meto rajoninio laikraščio „Utenis“.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Susitikimas su Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos studentu

Šiandien vyko ugdymo karjerai pamoka gimnazijos bibliotekoje. Ketvirtokams buvo pristatytos studijų galimybės Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

„Knygų Kalėdos“ su 1c klase

Nuotaikingiausias šventinis susitikimas gimnazijos bibliotekoje su 1 c kl. mokiniais. Pasidžiaugėme mokinių perskaitytomis knygomis, susipažinome su naujomis knygomis, kurias dar teks skaityti.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Rytmetys „Knygų Kalėdos-2022“

Bibliotekoje susitinkame trečiadienio ryte su 1 b klasės mokiniais ir lietuvių k. mokytoja Jolita Kazlauskaite. Pamoka šventiniame laukime su knyga, arbata ir sausainiais. Pasidžiaugėme akcijos „Knygų Kalėdos 2022" dovanomis-knygomis, kurias įsigijo gimnazijos biblioteka. Mokiniai pristatė savo perskaitytas knygas ir rekomendavo jas draugui.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Baigiamasis 2022 knygų pristatymas su 2d klasės mokiniais

Gruodžio 9 d. 2d kl. mokiniai ir mokytoja Reda Zarankienė užbaigė projektą „Naujausių knygų skaitymas-5". Dabar lauksime projekto „Knygų Kalėdų" veiklų, susibūrimų, pristatymų.
Nuotraukos Vidos Gudelienės

 

(plačiau)

Projektas „Skaitymo skatinimo plėtra - 5“

„Naujausios literatūros skaitymo plėtra - 5" - tęstinis lietuvių kalbos bei gimnazijos bibliotekos projektas, kurio tikslas - skatinti gimnazistus skaityti tiek programinę, tiek neprograminę grožinę literatūrą, susipažinti su naujai išleistomis knygomis. Šiemet projekte toliau dalyvauja 2a, 2c, 2d klasių gimnazistai, prie jų jungiasi 1a klasės mokiniai. Gruodžio 7 d. ir 9 d. gimnazistai pristatė po dvi arba tris rudenį perskaitytas knygas, jas lygino, daugiau dėmesio skyrė labiausiai patikusiems kūriniams.

(plačiau)

Eglutės įžiebimas

Gruodžio 6 d. bibliotekoje buvo įžiebta eglutė.

(plačiau)

Žaidimo metu atrandami pasaulio pažinimo vartai

Edukacinę pamoką „Žaidimo metu atrandami pasaulio pažinimo vartai“ bibliotekoje vedė muziejaus darbuotoja D. Urbonienė.

(plačiau)

Susitikimas su poete Egle Kirilauskaite

Gruodžio 9 dieną, penktadienį, atvyko buvusi mūsų gimnazijos mokinė, 2008 m. mokyklą baigusi poetė Eglė Kirilauskaitė. Ji bibliotekoje pristatė savo poezijos knygą „Pirmas pavasario žaibas".

(plačiau)

Debatai, skirti Konstitucijos metams paminėti

Spalio 17-21 dienomis gimnazijoje svečiavosi mokinių ir mokytojų delegacija iš Lenkijos Chelmo licėjaus. Mūsų gimnazijoje nuo 2000 metų vyksta mainų programa su Lenkijos Chelmo miestu. Šiais metais pas mus atvyko 12 mokinių ir 3 mokytojai. Mūsų svečiai dalyvavo įvairiose veiklose, vyko į ekskursijas, dalijosi įspūdžiais bei patirtimis.

(plačiau)

Svečiai iš Lenkijos

Spalio 17-21 dienomis gimnazijoje svečiavosi mokinių ir mokytojų delegacija iš Lenkijos Chelmo licėjaus. Mūsų gimnazijoje nuo 2000 metų vyksta mainų programa su Lenkijos Chelmo miestu. Šiais metais pas mus atvyko 12 mokinių ir 3 mokytojai. Mūsų svečiai dalyvavo įvairiose veiklose, vyko į ekskursijas, dalijosi įspūdžiais bei patirtimis.

(plačiau)

Informacinė valanda bibliotekoje

Rugsėjo 5, 6 ir 7 dienomis gimnazijos bibliotekoje vyko susitikimas su naujai atėjusiais mokiniais. Bibliotekininkė V. Gudelienė supažindino mokinius su bibliotekos naudojimo taisyklėmis, prisijungimo prie bibliotekos informacinės sistemos "MOBIS" galimybėmis, apžvelgė bibliotekos metų veiklas.

(plačiau)

Susipažinimas su „LinkedIn“ veikla

Gegužės 6 d. į gimnaziją atvyko „LinkedIn" atstovės, kurios mūsų gimnazijos mokinius supažindino su „LinkedIn" veikla, davė naudingų patarimų pristatant save ieškant darbo. Susitikimas skirtas karjeros ugdymui.

(plačiau)

Projektas „Skaitymo skatinimo plėtra-4“

Gegužės 9 d. bibliotekoje vyko tęstinis skaitymo skatinimo plėtros projektas, kurio metu 9 klasių mokiniai pristatinėjo pavasario mėnesiais perskaitytas  grožines knygas. Projekto metu susipažino su knygų autoriais, jų parašytais kūriniais. Patikusius kūrinius rekomendavo paskaityti kitiems klasės draugams.

(plačiau)

Skaitymo skatinimui rytmetys „Skaitau-dalinuosi“

Gegužės 5-6 dienomis 9 klasių mokiniai pasidalijo perskaityta grožine literatūra. Pristatė knygų autorius ir rekomendavo perskaitytą knygą skaityti draugams.

(plačiau)

Žvilgsnis į Skandinaviją

Buvusi mūsų gimnazijos mokinė, dabartinė VDU studentė Evelina Venslovaitė su savo draugų komanda pristatė studijuojamą savo specialybę ir supažindinop visus su Skandinavija.

(plačiau)

Išvyka į teatrą rašytojos I. Simonaitytės metams paminėti

Balandžio 15 d. Adolfo Šapokos gimnazijos pirmokai vyko į Nacionalinį Kauno dramos teatrą žiūrėti spektaklio „Gentis". Įdomi A. Jankevičiaus režisūra bei inscenizacija ir puiki I. Mikutavičiūtės, J. Onaitytės, S. Sakalauskaitės, S. Čiučelio ir kitų aktorių vaidyba priminė žiūrovui amžinų žmogiškųjų vertybių - ištikimybės savo giminei, pagarbos tėvams ir seneliams, pasiaukojimo, atjautos silpnesniam - svarbą.

(plačiau)

Matematikos pamoka būsimiems gimnazistams

Gegužės 5 d. mūsų gimnazijoje apsilankė aštuntokai iš Aukštakalnio progimnazijos. Jie dalyvavo matematikos pamokoje, kurią pravedė mūsų gimnazijos mokytojos ir 2d kl. gimnazistės. Mokytoja Kristina Levčinkienė parengė viktoriną, kurioje dalyvaudami aštuntokai gavo prizus, o gimnazistės Urtė Steponenaite ir Rasa Šuliokaitė iš 2d kl. parengė pristatymą apie fraktalus.

(plačiau)

Paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena

Gegužės 6 d. gimnazijos bibliotekoje vyko pamoka, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Pamokoje dalyvavo 2a ir 2d klasės bei pakviesti kitų klasių mokiniai. Antrokai, susiskirstę į komandas, sprendė protmūšio klausimus apie spaudos draudimo laikotarpį, mūsų gimnazijos spaudą, kalbos įdomybes. Pertraukose tarp protmūšio dalių mokytoja R. Latvėnienė padėkojo aktyviausiai rašantiems gimnazijos laikraštyje „Paupėjoje", o bibliotekininkė Vida Gudelienė - bibliotekos talkininkams.

(plačiau)

Literatūrinė viktorina „Aš ir literatūra“

Literatūrinė viktorina „Aš ir literatūra", skirta bibliotekų savaitei paminėti. Devintų klasių mokiniai atliko teorines ir praktines literatūrines užduotis. Nugalėjo draugystė.

 

(plačiau)

Pamoka, skirta Ukrainos istorijai , literatūrai pažinti

Bibliotekų savaitė 2022 „Tvari biblioteka" Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje prasidėjo veiklomis, skirtomis Ukrainai, susipažinimui su Ukrainos istorija, kalba, papročiais, dainomis. Visi devintų ir dešimtų klasių mokiniai mokėsi suprasti ukrainiečių bendravimo kalbą.
Mokytojos J. Baltuškienė, J. Balabonienė, R. Zarankienė mielai pasidalijo savo žiniomis.

 

(plačiau)

Bibliotekų savaitės „Tvari biblioteka“ atidarymas

Bibliotekų savaitė 2022 „Tvari biblioteka" Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje prasidėjo veiklomis, skirtomis Ukrainai, susipažinimui su Ukrainos istorija, kalba, papročiais, dainomis.

(plačiau)

Tarptautinės Vaikiškos knygos dienos išvakarės

Tarptautinės Vaikiškos knygos dienos išvakarėse Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko pamokos, skirtos Ukrainai. Pamokų metu istorijos mokytoja J. Baltuškienė supažindino devintos klasės mokinius su Ukrainos istorija, mokytoja J. Balabonienė pristatė ukrainiečių kalbą, lietuvių k. mokytoja Reda Zarankienė supažindino su ukrainiečių literatūra. Mokiniai skaitė eilėraščius.

(plačiau)

Išvyka į Studijų mugę

Kovo 30 d. grupė gimnazijos moksleivių vyko į Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vykusią Studijų mugę.

(plačiau)

Knygnešių diena

Kovo 18 d. gimnazijos bibliotekoje buvo minima Knygnešių diena. Ta proga gimnazijos bibliotekininkės pakvietė pirmokus ir istorijos mokytoją Jolitą Baltuškienę į susitikimą su Utenos kraštotyros muziejaus vyresniąja fondų saugotoja B. Juknevičiene. Mokiniai netradicinėje istorijos pamokoje susipažino su spaudos draudimo laikotarpiu Lietuvoje, sužinojo daug įdomių dalykų, turėjo galimybę pamatyti to meto leidinius.

(plačiau)

Pi diena gimnazijoje

Manoma, kad jau prieš 4000 metų senovės babiloniečiai žinojo apie apskritimo ilgio ir jo skersmens santykį. Šį skaičių tyrinėjo Archimedas ir net lietuvių literatūros klasikas Antanas Baranauskas. Šį santykį žymėti 16-ąja graikų abėcėlės raide pirmasis pradėjo matematikas iš Velso Viljamas Džonsas aštuonioliktojo amžiaus pradžioje.

(plačiau)

Šapokiukas visur šapokiukas 2022

Šiemet, kaip ir kiekvieną paskutinį sausio penktadienį, Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje vyko tradicija jau tapęs bibliotekos organizuojamas renginys „Šapokiukas visur šapokiukas 2022“, kurio metu buvę gimnazistai grįžta į mokyklą ir dalijasi savo patirtimi su esamais moksleiviais: pasakoja apie savo veiklas, pasiekimus ir studijas, atsako į pateiktus klausimus. Ši graži tradicija tęsiasi nuo 2000 m.

(plačiau)

Renginys „Atmintis gyva“, skirtas Sausio 13-ajai

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje mokiniai susipažino su 1991 m. sausio įvykiais.

(plačiau)

Knygų Kalėdos 2021

Gruodžio 23 d. Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko literatūrinis renginys „Knygų Kalėdos-2021“ su 4c klasės mokiniais. Renginio metu mokiniai pristatė perskaitytas knygas, jas rekomendavo draugui. Bibliotekininkė Vida supažindino su naujai gautomis knygomis bibliotekoje.

(plačiau)

Gimnazijos bibliotekos ir lietuvių kalbos projektas „Naujausios literatūros skaitymo plėtra-3“

Gruodžio 13 d., 15 d. ir 17 d. A. Šapokos gimnazijoje vyko bendro bibliotekos ir lietuvių kalbos integruoto projekto „Naujausios literatūros skaitymo plėtra-3" įgyvendinimo baigiamasis renginys. Jo metu 1-ųjų klasių mokiniai pristatė rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais perskaitytas knygas. Po vieną pasirinktą knygą per mėnesį skaitę gimnazistai renginyje turėjo galimybę pasidalinti savo įspūdžiais, įžvalgomis, padiskutuoti bei rekomenduoti labiausiai patikusią knygą klasės draugams.

(plačiau)

Gimnazistų edukacinė išvyka į Kauną

Gruodžio 8 d. 4a klasės mokiniai kartu su klasės vadove Audra Zarankiene ir bibliotekininkė Vida Gudeliene aplankė Kauno IX fortą. Ekskursijos metu gidė supažindino su skirtingais IX forto istorijos laikotarpiais, pristatė Kauno tvirtovės istoriją. Apsilankė tarpukario Lietuvos laikotarpiu IX forte veikusio Kauno sunkiųjų darbų kalėjimo skyriaus kalinių kamerose, karceriuose, pasimatymų kambaryje.

(plačiau)

Šventinė klasės valandėlė gimnazistams

Gruodžio 15 d. gimnazijos bibliotekoje vyko šventinė klasės valandėlė 3b klasės mokiniams. Valandėlės metu apžvelgėme metų veiklas.

(plačiau)

Pasidalijimas skaitymo malonumu

Gruodžio 13 d. pradėtas įgyvendinti bendras gimnazijos bibliotekos ir lietuvių kalbos integruotas projektas „Naujausios literatūros skaitymo plėtra - 3". su 1 a kl. mokiniais. Šiandiena 1 c kl. mokiniai pristatė rudens mėnesiais perskaitytas knygas Po vieną pasirinktą knygą per mėnesį skaitę gimnazistai renginyje turėjo galimybę pasidalyti savo įspūdžiais, įžvalgomis, padiskutuoti bei rekomenduoti labiausiai patikusią knygą klasės draugams.

(plačiau)

Skaitymo skatinimo projektas su pirmokais

Gruodžio 13 d. pradėtas įgyvendinti bendras gimnazijos bibliotekos ir lietuvių kalbos integruotas projektas "Naujausios literatūros skaitymo plėtra-3". 1A klasės mokiniai pristatė rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais perskaitytas knygas. Po vieną pasirinktą knygą per mėnesį skaitę gimnazistai renginyje turėjo galimybę pasidalinti savo įspūdžiais, įžvalgomis, padiskutuoti bei rekomenduoti labiausiai patikusią knygą klasės draugams. Virtualiai susipažinę su A. Šapokos gimnaziją baigusia rašytoja, kūrybinio rašymo skatintoja Egle Ramoškaite, pirmokai daugiau sužinojo apie paauglių ir jaunimo literatūrą. Gimnazistai gavo autorės pasiūlymą perskaityti antrąją jos jaunimui skirtą knygą „Ne tik blogi, ne tik geri", tapusią leidyklos „Alma littera" paauglių ir jaunimo konkurso 2020 m. nugalėtoja.

(plačiau)

Eglutės įžiebimas Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko šventinė pamoka, kurią vedė bibliotekininkė Vida Gudelienė. Pamokoje dalyvavo 4a kl. mokiniai ir lietuvių k. mokytoja Gritana Tūzienė. Mokiniams pamokos metu pristatytas diskas „Utenos Adolfo Šapokos gimnazija 1996-2021", apžvelgtos metų veiklos. Pasidžiaugus nuveiktais darbais ir išklausius mokytojų palinkėjimus - suspindo šv. Kalėdų eglė. Šiais metais eglę įžiebė dvyliktokė Kotryna Katinaitė.

(plačiau)

Idėjos gimsta bibliotekoje

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje dešimtokai mokėsi filmų kūrimo taisyklių. Bibliotekininkė Vida Gudelienė pasidalijo turimas informacija, medžiaga apie filmų kūrimą. Su mokiniais analizavo jau turimus filmukus, kuriuos kūrė gimnazistai. Programų inžinierius Lukas Larionovas pristatė mokiniams nemokamas programas, kurių pagalba kuriami filmai.

(plačiau)

Gimnazijos Biblioteka - filmų kūrimo laboratorija

Filmų kūrimo laboratorijoje - bibliotekoje susipažinome su jau esamais mokinių filmais, analizavome ir pasiskirstėme darbus naujo filmo sukūrimui „Aš ir mano mokykla“. 2c kl. mokiniai kūrybiškai vertino situaciją ir pasiruošė filmo kūrimui.

(plačiau)

Konstitucijos dienos minėjimas 2021

Spalio 25 d. 1-4 klasių mokiniai dalyvavo Konstitucijos egzamine, kurį jau penkioliktus metus iš eilės organizuoja LR Teisingumo ministerija kartu su egzamino globėju Lietuvos Respublikos Prezidentu Gitanu Nausėda. Šiais metais Konstitucijos egzaminas vyko internetu. Gimnazijos bibliotekoje paminėjome Konstitucijos dieną, kūrėme ketureilius, pristatėme konstitucijos tema pieštus plakatus, laikėme egzaminą.

(plačiau)

Molekulės diena

Jau penki metai iš eilės mūsų gimnazijoje yra švenčiama Molekulės diena. Kamilė Sadauskaitė (2b) nupiešė piešinį kreidutėmis šiai dienai paminėti, o kiti gimnazijos mokinių tarybos nariai papuošė gimnaziją įvairiomis molekulėmis.

(plačiau)

Įrašas gimnazijos metraštyje

Su 4a kl. mokiniais susipažinome su buvusių gimnazistų veikla, klausėmės jų sveikinimų ir palinkėjimų, pasidžiaugėme ir jų pasiekimais. Nuoširdžiai dėkojame Austėjai Biguzaitei, Editai Bugvilionytei, Viltei Subačiūtei, Pauliui Juodzevičiui, Ingai Gudelytei, Irutei Kaminskaitei, Birutei Mumėnaitei, Karolinai Bieliauskaitei, Gediminui Kazokui, Odetai Ruzgaitei, Ovidijui Stauskui, Rūtai Mačiulytei, Astai Dirmaitei, Valdai Rastenytei, Agnei Damašiūtei, Kazimierui Kaušylai, Kasparui Mociūnui.
Gimnazijos direktorius paliko įrašą, skirtą gimnazijos 25-mečiui. Ši data ir naujos mokinių kartos mus dar labiau įpareigoja siekti žinių ir jomis dalytis su dabartiniais mokiniais, kurti saugią aplinką.

(plačiau)

Svečiuose Valstybės pažinimo centro prie LR Prezidentūros atstovai

Spalio 19 d. gimnazijos skaitykloje vyko pilietiškumo pamoka, kurią vedė edukatorės iš Valstybės pažinimo centro prie LR Prezidentūros.

(plačiau)

Svečiuose Vilius Šapoka

 

Spalio 14 d. mūsų gimnazijos bibliotekoje vyko atvira lietuvių k. pamoka su istoriko Adolfo Šapokos giminaičiu Viliumi Šapoka. Pamoką vedė lietuvių k. mokytoja J. Balabonienė.

 

(plačiau)

Pilietiškumo pamoka gimnazijos bibliotekoje

Pilietiškumo valanda gimnazijos bibliotekoje, skirta A.Šapokos 25-mečiui pamonėti.

Pamoką 11-okams veda bibliotekininkė Vida Gudelienė. Mokiniai supažindinami su gimnazijos istorija, mokinių pasiekimais, veiklomis.

(plačiau)

„Geras praeities žinojimas-tiltas į ateitį“

Spalio 14 d. 3b kl. mokiniai dalyvavo bibliotekos edukacinių veiklų pamokoje, skirtoje gimnazijos 25-mečiui paminėti.

(plačiau)

Bibliotekos valanda dvyliktokams

Spalio 12 d. 4b kl. mokiniai dalyvavo bibliotekos edukacinių veiklų pamokoje, skirtoje gimnazijos 25-mečiui paminėti.

(plačiau)

Šventinės pamokos bibliotekoje

Spalio 11d. 4c kl. mokiniai dalyvavo bibliotekos edukacinių veiklų pamokoje, skirtoje gimnazijos 25-mečiui paminėti.

(plačiau)

Švenčianti gimnazijos jubiliejų biblioteka

Mūsų biblioteka pasiruošė informacijos sklaidai, skirtai gimnazijos jubiliejui.

(plačiau)

Bibliotekos valanda „Praeitis, dabartis, ateitis“, skirta gimnazijos 25-mečiui

Gimnaziškai, kultūringai, saugiai, bendruomeniškai praūžė gėlėta, saulėta ir spalvota Mokytojų diena bei 25-asis mokyklos gimtadienis, pilnas šventinių pamokų, įvairių veiklų per pertraukas, bendravimo, šypsenų ir sveikinimų.

Aktų salėje vyko bibliotekos valanda, skirta dešimtokams ir jų mokytojams. Renginį vedė bibliotekininkė Vida Gudelienė.

(plačiau)

Bibliotekos valanda devintokams ir jų mokytojams

Gimnaziškai, kultūringai, saugiai, bendruomeniškai praūžė gėlėta, saulėta ir spalvota Mokytojų diena bei 25-asis mokyklos gimtadienis, pilnas šventinių pamokų, įvairių veiklų per pertraukas, bendravimo, šypsenų ir sveikinimų.

Aktų salėje vyko bibliotekos valanda, skirta devintokams ir jų mokytojams. Renginį vedė bibliotekininkė Vida Gudelienė.

(plačiau)

Susitikimo akimirkos naujai atėjusiems

Štai ir prasidėjo nauji mokslo metai, o mokyklos bendruomenės gretas papildė 4 pirmokų klasės. Kiekviena iš jų savaip išsiskirianti, pilna aktyvių, protingų bei sumanių žmonių. Palengva įsibėgėjantys mokslo metai naujiems gimnazijos nariams, pirmokams, atneš nepamirštamų įspūdžių, privers susidurti su vis sunkesniais iššūkiais bei nepamirškime ir to, jog nuo šiol, visus artėjančius 4 mokslo metus, pirmokai kurs savo istoriją šioje gimnazijoje, susiras naujų draugų, atras save, sieks užsibrėžtų tikslų bei stengsis įgyvendinti svajones.

(plačiau)

Mažiausia pasaulio biblioteka

Kaip ir kasmet, šiais metais įvyko tradicinis, tiesa, į virtualią erdvę persikėlęs Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekos organizuojamas renginys „Šapokiukas visur Šapokiukas“ 2021. Nepaisant šalyje paskelbto visuotinio karantino, daugiau nei du dešimtmečius besitęsianti tradicija ne tik nenutrūko, bet ir gerokai išaugo.

(plačiau)

„Šapokiukas visur šapokiukas“ 2021 kitaip...

Kaip ir kasmet, šiais metais įvyko tradicinis, tiesa, į virtualią erdvę persikėlęs Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekos organizuojamas renginys „Šapokiukas visur Šapokiukas“ 2021. Nepaisant šalyje paskelbto visuotinio karantino, daugiau nei du dešimtmečius besitęsianti tradicija ne tik nenutrūko, bet ir gerokai išaugo.

(plačiau)

Naujametinis laukimas

Paskutinės valandos, paskutinės minutes skaičiuojamos šiais 2020 metais… Kiekviena akimirka bus palydėta su jauduliu, gal įtampa, gal nusivylimu, o gal su plačia šypsena.

Tikiu, kad per gyvenimą eina Viltis, o Viltis sėja Viltį…. Pasidžiaukime, kad ir šiais metais sugebėjome šypsotis ir būti vieni kitiems atrama, motyvacija ir Padėka.

Pačių geriausių 2021 m. Jums linki Jūsų ir mūsų BIBLIOTEKA.

2012-12-31

(plačiau)

Molekulės diena 2020

Chemikai ir jiems prijaučiantys spalio 23 d. nuo 6:02 val. ryto iki 18.02 val. paminėjo Molekulės, arba Molio dieną. Šios šventės laikas susietas su Avogadro skaičiumi, kuris yra lygus 6,02 × 1023. Chemijos būrelio narės, mokinių tarybos narės Saulė Šileikytė (2b) ir Kamilė Sadauskaitė (1b) nupiešė piešinį kreidutėmis šiai dienai paminėti, o kiti gimnazijos mokinių tarybos nariai kartu su pirmininke Auguste Mališauskaite papuošė gimnaziją įvairiomis molekulėmis.

(plačiau)

Projekto „Naujausios literatūros skaitymo plėtra“ II dalis

Spalio 22 d. gimnazijos bibliotekoje vyko integruoto lietuvių kalbos ir bibliotekos projekto „Naujausiosios literatūros skaitymo plėtra" II-oji (veiklų) dalis. 1d klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Jolita Kazlauskaite analizavo perskaitytų 2020 m. skaitomiausių paauglių knygų penketuko tematiką ir problematiką, perskaitė geriausias klasės parašytas recenzijas, edukacinėje veikloje mokiniai apibendrino savąsias skaitymo ir rašymo kompetencijas, išsiugdytus kritinio mąstymo gebėjimus.

(plačiau)

Gimnazistai paminėjo artėjančią LR Konstitucijos dieną

Gimnazistai paminėjo artėjančią LR Konstitucijos dieną. Artėjant spalio 25-ąjai - LR Konstitucijos dienai, pirmų klasių mokiniai pilietiškumo pamokų metu nagrinėjo LR Konstituciją. Pasirinko konkretų Konstitucijos straipsnį, jį iliustravo. Mokinių darbus galima pamatyti bibliotekoje.

(plačiau)

Bibliotekos ir lietuvių k. integruotas projektas „Naujausios literatūros skaitymo plėtra“

Spalio 21 d. vyko projekto „Naujausios literatūros skaitymo plėtra" apibendrinamasis pristatymas, kurio metu 1d klasės mokiniai su lietuvių kalbos mokytoja Jolita Kazlauskaite ir bibliotekos vedėja Vida Gudeliene aptarė knygų skaitymo svarbą jaunimo ugdymuisi, apžvelgė perskaitytas knygas iš paaugliams skirtų 2020 m. skaitomiausių knygų penketuko.

(plačiau)

Atvira pamoka gimnazijos bibliotekoje

Spalis - mokyklų bibliotekų mėnuo. Gimnazijos bibliotekoje vyko atvira pamoka, kurios metu bibliotekos vedėja Vida Gudelienė supažindino mokinius su mokyklų bibliotekų mėnesio veiklomis, pakvietė aktyviai dalyvauti bibliotekos gyvenime.

(plačiau)

Susitikimas bibliotekoje

Rugsėjo mėn. gimnazijos bibliotekoje vyko susitikimas su devintokais ir naujai atėjusiais mokiniais. Jo metu mokiniams buvo pristatytos bibliotekos veiklos, mokiniai supažindinti su knygų išdavimo sistema „Mobis", bendravimo taisyklėmis.

Susitikimo metu aptartos tolimesnės veiklos.

(plačiau)

Susitikimas su Žydre Dargužyte

Birželio 8 d. nuotoliniu būdu vyko susitikimas su buvusia mūsų gimnazijos mokine, knygų autore Žydre Dargužyte. Pamokoje dalyvavo mokyklų bibliotekininkai, 2c klasės mokiniai ir mokytoja Jolita Kazlauskaitė. Pamokos metu mokiniai išsakė savo mintis apie skaitytas knygas, o autorė pristatė savo kūrybą.

(plačiau)

Darbo patirties pasidalijimas respublikoje

Gegužės 22 d. vyko susitikimas su SMM švietimo konsultantais-bibliotekininkais. Susitikimo metu aptarėme mokyklų bibliotekų veiklą, pasidalijome gerąja patirtimi nuotolinio darbo metu. Gautą patirtį panaudosime savo tiesioginiame darbe.

(plačiau)

Pasidalijimas patirtimi su Marijampolės mokyklų bibliotekininkais

Gegužės 17 d. vyko susitikimas su Marijampolės mokyklų bibliotekininkais. Rygiškių Jono gimnazijos bibliotekos vedėja S. Raguckienė pristatė savo rajono bibliotekų veiklas. Pasidalijome nuotolinio darbo patirtimi.

(plačiau)

Informacijos pateikimas apie stojimo į universitetus sąlygas

Balandžio 15 d. per Zoom'ą vyko mokymai apie stojimo į universitetus sąlygas. Gautą informaciją perteikėme gimnazijos dvyliktokams ir jų auklėtojams.

(plačiau)

Išvyka į Knygų mugę

Mokinių atostogų metu Utenos A. Šapokos gimnazistai buvo išvykę į Knygų mugę. Mokiniai mugėje išklausė pranešimus, susipažino su knygų naujienomis, pabendravo su knygų autoriais.

(plačiau)

Patirties pasidalijimas

Vyko nuotolinis susitikimas Zoom aplinkoje su Alytaus miesto Panemunės progimnazijos bibliotekos vedėja Asta Novikienė. Pasidalijome darbo patirtimi karantino metu. Pristatėme darbo veiklas apie skaitymo skatinimą mokiniams.

(plačiau)

Šapokiukas visur šapokiukas 2020

Jau dvidešimt pirmą kartą Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje vykstantis neeilinis renginys „Šapokiukas visur šapokiukas“ su trenksmu praūžė ir šiais mokslo metais. Sausio 31 d., penktadienį, į gimnaziją sugužėjo solidus būrys buvusių jos moksleivių, pasirengusių savo žiniomis ir patirtimi pasidalinti su dabartiniais gimnazistais. Džiugu, jog kiekvienais metais mokykloje sulaukiame buvusių šapokiukų, kurie kviečiami nepabūgsta sugrįžti į mokyklą, vesti pamokas gimnazijos moksleiviams ir vienai dienai prisiminti tai, ką patyrė tarp šių, visad laukiančių mokyklos sienų.

(plačiau)

Adventinė popietė

Gruodžio 10 d. gimnazijos bibliotekoje vyko adventinė popietė, kurios metu buvo įžiebta kalėdinė eglė. Popietėje dalyvavo 2c klasės mokiniai.

(plačiau)

Seminaras apie autorių teisių apsaugą

Gruodžio 11 d. gimnazijos bibliotekoje vyko seminaras apie autorių teises „Kasdienės vaikų problemos naudojantis autorių teisėmis apsaugota informacija. Ką reikian žinoti?“ Seminarą vedė Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto atstovai Vincas Grigas ir Arūnas Gudinavičius.

(plačiau)

Susitikimas su poete Vaiva Grainyte

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje svečiavosi rašytoja, dramaturgė ir poetė Vaiva Grainytė. Autorė dvyliktų klasių mokiniams ir mokytojams pristatė savo knygas: „Pekino dienoraščiai“, kuri 2012 m. nominuota „Metų knygos“ kategorijoje, įtraukta į kūrybingiausių knygų dvyliktuką, o 2013m. - įvertinta Augustino Griciaus premija ir poezijos knygą „Gorilos archyvai“, kuri šiais metais įtraukta į akcijos „Metų knygos rinkimai“ penkiatuką. Susitikimo metu poetė Vaiva pristatė savo veiklas.

(plačiau)

Išvyka į Vilnių

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokinių grupė dalyvavo edukacinėje išvykoje Vilniuje, kuriame aplankė Okupacijų ir laisvės kovų muziejų, įsikūrusį buvusiuose KGB rūmuose. Apsilankėme pastato pusrūsyje išlikusiame vidaus kalėjime-tardymo izoliatoriuje, kuriame nuo 1940 m. iki 1987 m. buvo kalinami okupacinei valdžiai neįtikę Lietuvos gyventojai. Mokinius sudomino įdomus ir įtaigus gido pasakojimas.

(plačiau)

Susitikimas su poetu Vytautu Kaziela

Lapkričio 15 d. gimnazijos bibliotekoje lankėsi poetas Vytautas Kaziela. Jo vienuoliktoji poezijos knyga „Alyvmedžiai“ pateko į geriausiųjų metų knygų penketuką, dalyvauja Metų knygos rinkimuose.

(plačiau)

„Kultūrinis Kaunas“ – dar viena turininga ir įspūdžių pilna kelionė

Ne paslaptis, jog Adolfo Šapokos gimnazija savo mokinius išskirtinai lepina įvairiomis kelionėmis, kurių metu šie išvysta daug naujų ir nematytų objektų, aplanko galybę šaliai brangių ir jos istoriją menančių paminklų. Spektakliai, muziejai, bažnyčios taip pat nelieka užmiršti, tačiau verta paminėti, jog visos šios išvykos yra organizuojamos mūsų mylimų gimnazijos mokytojų, kurie siekia šapokiukus mokyti ne vien mokykloje, bet ir už jos ribų.

(plačiau)

Išvyka į Minską

Spalio 28-30 dienomis Bibliotekos vedėja Vida Gudelienė su Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokytojais dalyvavo mainų programoje su Baltarusijos Minsko miesto gimnazija Nr. 7 pagal projektus „Debatų metodo integravimas švietimo sistemoje“ ir „Lietuvos ir Baltarusijos pilys“.

(plačiau)

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekos edukacinės ir kultūrinės veiklos, skirtos Tarptautiniam mokyklų bibliotekų mėnesiui

Mokslo metai Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje prasidėjo prasmingai. Ją užpildė mokinių šurmulys, noras kuo skubiau pasiimti ir perskaityti literatūros padangės naujoves arba mokytojų rekomenduotas knygas. Tačiau knygos ir liktų tik knygomis be joms skirtų teminių veiklų bibliotekos erdvėse.

(plačiau)

Atviros – integruotos pamokos „Lietuvių kalbos tarmės“ gimnazijos bibliotekoje

Spalio 8 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko dvi atviros integruotos lietuvių kalbos pamokos „Lietuvių kalbos tarmės“. Jų metu 2b ir 2c klasės mokiniai pristatė ilgalaikio projekto „Lietuviai prabyla tarmiškai“ tyrimo bei patirčių rezultatus, demonstravo darbą grupėse, viešojo kalbėjimo, savarankiškų veiklų vadybos, kūrybiškumo, bendradarbiavimo, saviraiškos, įsivertinimo kompetencijas. Atvirose pamokose – kai pamokõs neriboja klasės sienos – svečiavosi ir patirties sėmėsi gimnazijos pirmokai – 1c ir 1a klasė.

 

 

(plačiau)

Projektas „Žaidžiam prekinį ženklą“

2019-05-22d. Utenos A. Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko mokinių, dalyvavusių 2018-2019 m. m. kūrybiniame verslo projekte „Žaidžiam prekinį ženklą“, apdovanojimas, veiklų aptarimas.

(plačiau)

Nacionalinė akcija „Lietuva skaito! 2019“

Gimnazijos bibliotekoje paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena bei nacionalinė akcija „Lietuva skaito! 2019". Tai gegužės 7-ąją tradiciškai vykstantis visuomeninis renginys ne tik mokykloje, bet ir visoje Lietuvoje, kviečiantis dalintis skaitymo virusu ir laužyti su skaitymu susijusius stereotipus. Šią dieną skatinami visi lietuviai ir lietuviškai kalbantys pasaulio piliečiai imti į rankas lietuvišką knygą ir skaityti kartu.

(plačiau)

Prie Baltijos – už Lietuvos

Balandžio 26-28 d. pusšimtis Lietuvos mokyklų bibliotekininkų lankėsi Švedijoje.

Kelionę organizavo Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekininkė Vida Gudelienė. Edukacinės išvykos-seminaro „Prie Baltijos - už Lietuvos" idėją palaikė Lietuvos mokyklų bibliotekininkų asociacija. Kelionėje dalyvavo Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento direktorė Aldona Augustaitienė, žinomas vaikų literatūros specialistas profesorius Kęstutis Urba, respublikos mokyklų bibliotekininkų asociacijos vadovė Žaneta Pratusevičienė. Išvyka buvo skirta Lietuvos nacionalinei bibliotekų savaitei paminėti. Kelionės tikslas - bendruomeniškumo stiprinimas tarp Lietuvos mokyklų bibliotekų darbuotojų. Trijų dienų išvykos metu buvo siekiama geriau pažinti Švedijos gamtą ir kultūrą, aptarti bibliotekų pasaulio naujienas, pasidalyti gerąja darbo patirtimi.

 

 

(plačiau)

Seminaras „Pasirink savo galią“

Bibliotekininkė Vida Gudelienė gimnazijos dvyliktokams ir jų auklėtojams pravedė sklaidos pamoką apie specialybių pasirinkimą ir pasidalino informacija iš seminaro „Pasirink savo galią".

 

(plačiau)

Balandžio 2-oji - Vaikų knygos diena

Balandžio 2-oji - Vaikų knygos diena. Visas pasaulis švenčia H. K. Anderseno gimtadienį. Ši diena pažymėta ir Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje.

 

(plačiau)
Gimnazijos biblioteka įkurta 1996 m. Biblioteka užima 100 kv.m., skaitykla 196,84 kv.m., individuolaus darbo skaitykla 32,40 kv.m. ir kompiuterinė skaitykla 50 kv.m. Visa tai ir sudaro gimnazijos informacinį centrą. Gimnazijos moksleiviai ir mokytojai yra šio informacinio centro skaitytojai ir lankytojai. Bibliotekos fondą sudaro apie 11260 egzempliorių informacinės literatūros ir apie 14000 egzempliorių vadovėlių. Bibliotekos fondo apskaita kompiuterizuota. Mokyklos bendruomenės nariai turi galimybę naudotis kompiuterio, interneto, skenerio, spalvoto ir nespalvoto spausdintuvo paslaugomis. (plačiau)

Darbo laikas

PIRMADIENIS    

8:00 - 13:30

ANTRADIENIS    

7:30 - 17:00

TREČIADIENIS    

7:30 - 15:00

KETVIRTADIENIS    

7:30 - 15:00

PENKTADIENIS    

7:30 - 15:00

Archyvas

2008-2009 m. m.
2009-2010 m. m.
2010-2011 m. m.
2011-2012 m. m.
2012-2013 m. m.
2013-2014 m. m.
2014-2015 m. m.
2015-2016 m. m.
2016-2017 m. m.
2017-2018 m. m.
2018-2019 m. m.
2019-2020 m. m.

Apklausa

Bibliotekos darbuotojos nori gauti atsakymus dėl aptarnavimo kokybės. Gauti duomenys bus apibendrinti ir paskelbti mokyklos spaudoje. Anketa anoniminė. Dėkojame.

Kaip dažnai lankotės mokyklos bibliotekoje?
Retai
Dažnai
Nuolat

Kaip dažnai lankotės mokyklos skaitykloje?
Retai
Dažnai
Nuolat

Ar jauki mokyklos bibliotekos aplinka?
1 2 3 4 5
Nejauki Jauki

Ar jauki mokyklos skaitykla?
1 2 3 4 5
Nejauki Jauki

Ar bibliotekininkė suteikia reikiamą pagalbą ieškant informacijos?
Taip
Dažniausiai
Ne

Jūsų nuomone, ar pakanka kompiuterizuotų darbo vietų bibliotekoje?
Taip
Ne

Ar pakanka kompiuterizuotų darbo vietų skaitykloje?
Taip
Ne

Ar reikalinga atvira prieiga prie kompiuterių pertraukų metu kompiuterinėje skaitykloje?
Taip
Ne

Jūsų nuomone, ar pakanka tradicinių darbo vietų (pvz. skaitymui, pamokų ruošai) mokyklos bibliotekoje?
Taip
Ne

Ar Jūs esate bibliotekos skaitytojas?
Taip
Ne

Ar Jūs naudojatės bibliotekoje sukauptu enciklopedijų, žodynų, informacinių leidinių, grožinės literatūros fondu?
Taip
Ne

Kokių leidinių trūksta mūsų bibliotekoje?


Ar Jus tenkina skaitykoje žurnalų pavadinimų kiekis?
Taip
Ne

Ar Jus tenkina skaitykloje laikraščių pavadinimų kiekis?
Taip
Ne

Kokių pageidautumėte žurnalų ir laikraščių?


Kaip dažnai dalyvaujate bibliotekos organizuojamuose renginiuose, parodų pristatymuose, konkursuose?
1 2 3 4 5
Retai Nuolat

Ar dalyvavote bibliotekos organizuojamuose mokymuose apie informacijos paiešką, bibliotekos veiklą?
Taip
Ne

Ar reikalingos pamokos, kurias mokytojai veda kompiuterinėje skaitykloje?
Taip
Ne

Ar naudojatės kopijavimo paslauga skaitykloje?
Taip
Ne

Kokiomis dar norėtumėte naudotis paslaugomis?


Kas bibliotekoje Jums patinka?


Kas bibliotekoje Jums nepatinka?


Kiek Jums metų?


Ar tu norėtum prisidėti prie bibliotekoje organizuojamų renginių ir ką galėtum pasiūlyti?


Susirask pats! (beta)

Autorius: Knygos pavadinimas:
Ieškoti!

Įrašykite užklausas ir spauskite Ieškoti!