Reginos Guntulytės knygų pristatymas

Meilė – tai ne tik paviršutinis grožis ir meilios kalbos. Tikra meilė, tai galimybė pažvelgti į mylimo žmogaus vidinį grožį, matyti jo trūkumus ir vis tiek jį mylėti. Tokią meilę galima rasti rašytojos Reginos Guntulytės knygose.
(plačiau)

Ekskursija „Knygos kelias“

Balandžio 29 dieną gimnazijos laikraščio „Paupėja“ žurnalistai bei jaunieji bibliotekos bičiuliai buvo išvykę į Vilnių.
(plačiau)

Sveiki sugrįžę...

Balandžio 22 d. A. Šapokos gimnazijos bibliotekoje svečiavosi buvę mūsų gimnazijos mokiniai Nerijus Papirtis, Mindaugas Kaminskas, Irutė Kaminskaitė, Adomas Kaminskas ir Vilius Panavas.
(plačiau)

Europos Sąjungos komisijos atstovės A. Šapokos gimnazijoje

Balandžio 4 d. gimnaziją aplankė dvi buvusios gimnazistės, šiuo metu dirbančios Europos Sąjungos komisijoje Briuselyje A. Balkytė ir J. Vaičiūtė.
(plačiau)

Išvyka į Rokiškio mokyklų bibliotekas

Kovo 26 d. Utenos raj. mokyklų bibliotekų darbuotojai (org. A. Šapokos gimnazijos bibliotekos vedėja Vida Gudelienė) dalyvavo Rokiškio ir Utenos raj. mokyklų bibliotekininkų susitikime – seminare „Mokyklų bibliotekininkų darbo patirties sklaida ir analizė“ Rokiškyje. Tai buvo atsakomasis renginys po praėjusių metų spalio mėnesį Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje vykusio projekto „Informacinių įgūdžių ugdymas, bendraujant mokiniui, mokytojui ir bibliotekininkui“.
(plačiau)

Knygnešių diena

Kovo 16-ąją Lietuvoje minime Knygnešio dieną, nes 1846-aisiais gimė Jurgis Bielinis - knygnešys, sukūręs nelegalaus lietuviškos spaudos platinimo tinklą. Jurgis Bielinis buvo ne tik Lietuvos knygnešys, bet ir publicistas, „Aušros“ ir „Varpo“ bendradarbis. Jis laikomas Vidurio ir Vakarų Lietuvoje veikusio draudžiamos lietuviškos spaudos platinimo tinko įkūrėju. Jis ne sykį buvo įkliuvęs caro žandarams, bet vis ištrūkdavo. Už J.Bielinio sugavimą buvo siūloma didelė premija. Jis gyvenimo šūkiu laikė paties sukurtą posakį: „Nemirsiu, kol maskoliai iš Lietuvos neišeis“. Mirė eidamas pėsčiomis į Vilnių, į Lietuvių konferenciją, kuri Nepriklausomybės reikalavimą paskelbė bendru visos tautos reikalu. Knygnešystė tapo Lietuvos XIX a. istorijos fenomenu, tad kovo 16-ąją kasmet prisimenama carinės Rusijos vykdyta lietuviškos spaudos ir draudimo politika bei jai pasipriešinę drąsūs tautos vyrai – knygnešiai. Nors buvo persekiojami, tremiami ir kankinami, jie į Lietuvą gabeno kontrabandą – lietuvišką spaudą ir ją platino.
(plačiau)

Popietė su Mykolaičiu-Putinu

„Iš lėto pasisuko metų ratas / Ir jo pirmasis stipinas / Mane iš nebūties iškėlė.“ – tokiais žodžiais prasidėjo popietė, skirta Vinco Mykolaičio – Putino atminimui. Šiemet sukako 120 metų, kai gimė šis lietuvių literatūros klasikas, poetas, prozininkas, vertėjas, literatūros mokslininkas bei vienas iškiliausių XX amžiaus Lietuvos kūrėjų.
(plačiau)

Knygų mugė

Vasario 22 d. 60 gimnazijos mokinių ir grupė mokytojų aplankėme kasmetinę knygų mugę.
(plačiau)

Studijų mugė

Vasario 8 d. grupė 3-4 kl. gimnazistų aplankė studijų mugę. Mugės metu mokiniai turėjo galimybę susitikti su studentais, sužinoti atsakymus į jiems rūpimus klausimus dėl studijų pasirinkimo.
(plačiau)

„Šapokiukas visur šapokiukas“ – studijuoti ar studentauti?

Sausio 25 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos sieną kirto ne tik esami, bet ir buvę moksleiviai. Tarptautinės muitinių dienos išvakarėse į gimnazijos biblioteką sugužėjo didelis būrys jaunuolių, kurie kažkada trynę gimnazijos suolą, studijuoja Lietuvos ar užsienio universitetuose, kolegijose. Tiesa, buvo svečių, kurie yra jau baigę studijas.
(plačiau)

Svečiai iš vienuolyno

Gruodžio 20 d. svečiavosi broliai vienuoliai iš Baltriškių vienuolyno.
(plačiau)

Kalėdinių žaislų paroda "Kalėdinės pasakos herojus"

Viskas prasidėjo dar rudenį, per technologijų pamokas, pas mokytoją Editą Bugvilionytę. Devintokai ir dešimtokai net septynias pamokas kūrė, siuvo, dygsniavo ir smagiai bendravo tarpusavyje, kurdami žaislus pagal pasakų herojus (bendras projektas su biblioteka).
(plačiau)

Įžiebti Kalėdų eglę prezidentūroje padėjo "šapokiukai"

Lapkričio pabaigoje šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su būriu vaikų iš visos Lietuvos prezidentūroje įžiebė pirmąją Kalėdų eglę ir paskelbė nacionalinės akcijos "Knygų Kalėdos" pradžią. Šioje šventėje dalyvavo ir būrelis Adolfo Šapokos gimnazijos moksleivių (mokytojas N. Rastenis), talkinusių prezidentei.
(plačiau)

Kalėdų senelis – knygnešys?

Artėja Kalėdos, vėl prasideda dovanų pirkimo bumai, vėl minios žmonių vaikščios susiėmę už galvų, nes nežinos ką padovanoti draugams, ar šeimos nariams. Be viso to, prieš Kalėdas apima tas "baisus" noras daryti kažką gero. Jei geri darbai nedomina, toliau galite ir neskaityti, nes tik sugaišite keletą minučių savo laiko, o jei vis dar skaitote, noriu jus supažindinti su prezidentės Dalios Grybauskaitės globojama akcija "Knygų Kalėdos."
(plačiau)

Informacinių įgūdžių ugdymas, bendraujant mokiniui, mokytojui ir bibliotekininkui

Svečių priėmimo programa.
(plačiau)

Apie pomėgius, gyvenimo būdu tapusius

Trečiąją spalio savaitę Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje apie savo „liga“ tapusius pomėgius pasakojo mokytoja, skiautininkė bei riešininkė Julija Karanauskaitė- Stankevičienė ir architektė- Lolita Šeduikytė, kuri laisvalaikiu daro papuošalus. Moksleiviai turėjo progą ne tik pamatyti, kaip atrodo svečių atsivežti rankdarbiai, bet ir pasižiūrėti, kaip jie gaminami bei sužinoti, nuo ko reikia pradėti ir ką reikia daryti, kad tokie darbai puoštų namus.
(plačiau)

Bibliotekų darbuotojų metodinis pasitarimas

Spalio 9 d. vyko Utenos rajono mokyklų bibliotekų darbuotojų metodinis pasitarimas. Susitikimo metu Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekos vedėja V. Gudelienė pasidalijo įspūdžiais iš Tarptautinės mokyklų bibliotekų konferencijos, Laimutė Kubickienė pristatė Krašuonos progimnazijos bibliotekos veiklą.
(plačiau)

Miesto šventėje

Rugsėjo 29 d. aktyviai dalyvavome Miesto šventėje.
(plačiau)

Kokia karta šiemet koridoriais žygiuoja?

Ir vėl rugsėjis, vėl darbų krūvos- didžiulės. Antrokai ruošiasi egzaminus išbandyti, trečiokai- lyg pamišę dėl tvarkaraščių, pasikeitusios egzaminų tvarkos, ketvirtokai- paskutinius metus gimnazijos suolus trindami į pasauly iškeliauti ruošias... Mokyklos „seniai“ tvarką jau pažįsta, jiems viskas sena vaga teka, o štai pirmokams... Nauja mokykla, nauji mokytojai...
(plačiau)
Gimnazijos biblioteka įkurta 1996 m. Biblioteka užima 100 kv.m., skaitykla 196,84 kv.m., individuolaus darbo skaitykla 32,40 kv.m. ir kompiuterinė skaitykla 50 kv.m. Visa tai ir sudaro gimnazijos informacinį centrą. Gimnazijos moksleiviai ir mokytojai yra šio informacinio centro skaitytojai ir lankytojai. Bibliotekos fondą sudaro apie 11260 egzempliorių informacinės literatūros ir apie 14000 egzempliorių vadovėlių. Bibliotekos fondo apskaita kompiuterizuota. Mokyklos bendruomenės nariai turi galimybę naudotis kompiuterio, interneto, skenerio, spalvoto ir nespalvoto spausdintuvo paslaugomis. (plačiau)

Darbo laikas

PIRMADIENIS    

8:00 - 13:30

ANTRADIENIS    

7:30 - 17:00

TREČIADIENIS    

7:30 - 15:00

KETVIRTADIENIS    

7:30 - 15:00

PENKTADIENIS    

7:30 - 15:00

Archyvas

2008-2009 m. m.
2009-2010 m. m.
2010-2011 m. m.
2011-2012 m. m.
2012-2013 m. m.
2013-2014 m. m.
2014-2015 m. m.
2015-2016 m. m.
2016-2017 m. m.
2017-2018 m. m.
2018-2019 m. m.
2019-2020 m. m.

Apklausa

Bibliotekos darbuotojos nori gauti atsakymus dėl aptarnavimo kokybės. Gauti duomenys bus apibendrinti ir paskelbti mokyklos spaudoje. Anketa anoniminė. Dėkojame.

Kaip dažnai lankotės mokyklos bibliotekoje?
Retai
Dažnai
Nuolat

Kaip dažnai lankotės mokyklos skaitykloje?
Retai
Dažnai
Nuolat

Ar jauki mokyklos bibliotekos aplinka?
1 2 3 4 5
Nejauki Jauki

Ar jauki mokyklos skaitykla?
1 2 3 4 5
Nejauki Jauki

Ar bibliotekininkė suteikia reikiamą pagalbą ieškant informacijos?
Taip
Dažniausiai
Ne

Jūsų nuomone, ar pakanka kompiuterizuotų darbo vietų bibliotekoje?
Taip
Ne

Ar pakanka kompiuterizuotų darbo vietų skaitykloje?
Taip
Ne

Ar reikalinga atvira prieiga prie kompiuterių pertraukų metu kompiuterinėje skaitykloje?
Taip
Ne

Jūsų nuomone, ar pakanka tradicinių darbo vietų (pvz. skaitymui, pamokų ruošai) mokyklos bibliotekoje?
Taip
Ne

Ar Jūs esate bibliotekos skaitytojas?
Taip
Ne

Ar Jūs naudojatės bibliotekoje sukauptu enciklopedijų, žodynų, informacinių leidinių, grožinės literatūros fondu?
Taip
Ne

Kokių leidinių trūksta mūsų bibliotekoje?


Ar Jus tenkina skaitykoje žurnalų pavadinimų kiekis?
Taip
Ne

Ar Jus tenkina skaitykloje laikraščių pavadinimų kiekis?
Taip
Ne

Kokių pageidautumėte žurnalų ir laikraščių?


Kaip dažnai dalyvaujate bibliotekos organizuojamuose renginiuose, parodų pristatymuose, konkursuose?
1 2 3 4 5
Retai Nuolat

Ar dalyvavote bibliotekos organizuojamuose mokymuose apie informacijos paiešką, bibliotekos veiklą?
Taip
Ne

Ar reikalingos pamokos, kurias mokytojai veda kompiuterinėje skaitykloje?
Taip
Ne

Ar naudojatės kopijavimo paslauga skaitykloje?
Taip
Ne

Kokiomis dar norėtumėte naudotis paslaugomis?


Kas bibliotekoje Jums patinka?


Kas bibliotekoje Jums nepatinka?


Kiek Jums metų?


Ar tu norėtum prisidėti prie bibliotekoje organizuojamų renginių ir ką galėtum pasiūlyti?


Susirask pats! (beta)

Autorius: Knygos pavadinimas:
Ieškoti!

Įrašykite užklausas ir spauskite Ieškoti!