„Paupoforai“ 2015

Gegužės 6 d. mūsų gimnazijoje vyko tradicinis renginys lietuviškos spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti – „Paupoforai“. Šventinę nuotaiką gimnazijos bendruomenei kūrė mokyklos laikraštėlio „Paupėja“ redakcijos komanda su pagalbininkais, kurie persikūnijo į televizijos laidų vedėjus bei aktorius. Nestigo ir gyvos pačių gimnazistų atliekamos muzikos, šokio intarpų. Kaip ir kiekvienais metais, renginio metu Paupoforais buvo apdovanoti aktyviausi „Paupėjos“ žurnalistai, dovanomis, diplomais – raštingiausi, kūrybiškiausi gimnazijos mokiniai, filmukų literatūrine tematika kūrėjai, aktyviausi skaitytojai bei bibliotekos talkininkai. Pirmą kartą buvo įteiktos rašytojo A.Sprindžio premijos jauniesiems literatams.

(plačiau)

Paroda „Praeitis moko dabartį“

Gegužės 6 d. skaitykloje vyko parodos „Praeitis moko dabartį“ pristatymas.

(plačiau)

Filmo „Krašto garbė“ pristatymas

Gegužės 5 d. skaitykloje vyko 2a klasės mokinių sukurto filmo „Krašto garbė“ pristatymas.

(plačiau)

Išvyka į Vilnių

Balandžio 29 d. bibliotekos darbuotojai, bei moksleiviai buvo išvykę į Vilniaus universiteto biblioteką, bei Valdovų rūmus.

(plačiau)

Utenos SMDC gyventojų spektaklis

Balandžio 28 d. bibliotekoje vyko Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro gyventojų spektaklis.

(plačiau)

Paroda „Skirtukas knygai“

Balandžio 28d. vyko tautodailininkės Julijos Stankevičienės paroda „Skirtukas knygai“.

(plačiau)

Knygos diena

Balandžio 23d. vyko Aurinos Paškevičienės iliustracijų paroda knygos dienai paminėti.

(plačiau)

Mokyklų bibliotekų darbuotojų išvyka

Balandžio 22d. vyko Utenos, Zarasų, Molėtų krašto mokyklų bibliotekų darbuotojų išvyką į Daugpilio 10 vidurinę mokyklą, Geležinkelių technikumo biblioteką, bei Latgalės viešąją biblioteką.

(plačiau)

Knygnešių dienos paminėjimas

Knygnešio dienai paminėti gimnazijos bibliotekoje vyko susitikimas su Utenos Kraštotyros muziejaus darbuotoja B. Juknevičiene. Susitikimo metu viešnia susirinkusiems papasakojo apie knygnešius, jų veiklą. Mokiniams parodė to meto knygas, kurios dabar yra muziejaus archyvuose.

(plačiau)

Parodos pristatymas Kovo 11 paminėti

Kovo 6 dieną Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko mokinių parodos "Mums brangus žodis Lietuva" atidarymas. Joje galima išvysti daugybę su Lietuva bei jos nepriklausomybe susijusių darbų, rankdarbių, nuotraukų. Parodos dalyviai, gimnazijos pirmokai, nemažai ruošėsi. Atidarymo metu jie dainavo dainas, deklamavo eilėraščius, rodė filmuotus ar suvaidino trumpus vaizdelius. Visi jie turėjo būti susiję su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimu. Moksleiviai atskleidė savo kūrybiškąją pusę, parodė, kad Lietuvą myli ne žodžiais, o darbais.

(plačiau)

Knygų mugė

Vasario 20 d. būrys gimnazijos 9-10 kl. mokinių vyko į Knygų mugę. Mokiniai ir juos lydintys mokytojai turėjo galimybę susipažinti ir įsigyti pačių naujausių knygų, sudalyvauti susitikimuose su rašytojais, lankytis konferencijose, koncertuose.

(plačiau)

Studijų mugė

Vasario 6 d. Gausi Adolfo Šapokos gimnazijos delegacija (trys pilni autobusai) lankėsi Vilniuje, XIII tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje. Joje moksleiviai turėjo galimybę pasidomėti studijų galimybėmis Lietuvoje bei užsienyje, dalyvauti konferencijose, daugiau sužinoti apie universitetus, pasikalbėti su jų studentais ir, žinoma, parsivežti daugybę lankstinukų. Išvykos į tokius renginius padeda moksleiviams lengiau apsispręsti, ką jie nori veikti ateityje. Aišku, pabuvus ten nesunku susipainioti, imi abejoti, ko tiksliai nori ieškai. Išvykos metu neapseita be nuotykių- dėl pavogto ginklo prie vartų visi „Studijų mugės“ buvo apieškoti policijos pareigūnų.

(plačiau)

„Šapokiukas visur šapokiukas 2015“

Sausio 30 d. vyko tradicinis Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekos renginys „Šapokiukas visur šapokiukas 2015“, kurio metu buvę gimnazistai susirenka gimnazijos bibliotekoje ir dalijasi savo patirtimi bei patarimais, pasakoja apie savo studijas, dabartinę veiklą. „Šapokiukų“ studijuojamos specialybės labai įvairios- orlaivių pilotavimas, psichologija, sporto vadyba, fotografija, aktorystė, verslo vadyba, ekonomika, vertimai- visi apsilankiusieji galėjo išgirsti kažką naudingo, užduoti rūpimus klausimus, o pasibaigus renginiui apsikeisti kontaktais. Dalyvius bei svečius džiugino gyva muzika, šmaikštus bei nuotaikingas teatro grupės pasirodymas.

(plačiau)

Renginys K. Donelaičiui paminėti

Gruodžio 19 d. gimnazijos bibliotekoje vyko renginys, skirtas Mažosios Lietuvos lietuvių grožinės literatūros pradininkui, poemos „Metai“ autoriui Kristijonui Donelaičiui paminėti. Jo metu trečiokai suvaidino K. Donelaičio pasakėčią „Šuo didgalvis“, kurioje pasakojama apie šunį, kuris neteisingai apkaltino avį ir papirko liudininkus, kad tie viską patvirtintų teisme, grojo gyvai atliekama muzika.
Renginį stebėjo visi gimnazijos darbuotojai, kurie pabaigoje gavo po nedidelę dovanėlę- skirtuką su Donelaičio citatomis, o mokinių tarybos pirmininkė E. Kučinskaitė oficialiai paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos“ pabaigą.

Karolina Bieliauskaitė

 

(plačiau)

„Knygų Kalėdos“

Gruodžio 12 d. gimnazijos bibliotekoje vyko popietė „Knygų Kalėdos“. Svečiavosi Lietuvos rašytojų sąjungos narė, poetė, už savo kūrybą ne vieną apdovanojimą pelniusi uteniškė Regina Katinaitė-Lumpickienė, kuri sutiko papasakoti apie savo kūrybą ir gyvenimą.
Susitikimo metu gimnazijos direktorius įžiebė kalėdinę eglutę, susirinkusieji galėjo pasiklausyti gyvai atliekamos muzikos, skaitomų M. Martinaičio eilių, daugiau sužinoti apie viešnią.

Karolina Bieliauskaitė

(plačiau)

„Knygų pelėda“

2014-11-28 d. grupė dešimtų klasių gimnazistų su mokytoju Algimantu. Siaurusaičiu ir bibliotekos vedėja Vida Gudeliene dalyvavo respublikiniame skaitymo skatinimo konkurse „Knygų pelėda“ ir tapo išradingiausia komanda. Mokiniai apdovanoti knygomis, padėkomis ir pagrindiniu konkurso prizu - 2,5 val. nepamirštamų įspūdžių pasirinkto nuotykių parko trasose.

(plačiau)

Pilietiškumo pamoka bibliotekoje

Lapkričio 14 d. gimnazijos bibliotekoje vyko pilietiškumo pamoka, kurią vedė buvusi mūsų gimnazijos mokinė, pilietinės visuomenės instituto direktorė Ieva Petronytė ir „Baltųjų pirštinių“ visuotino judėjimo koordinatorė Marija Šaraitė.

(plačiau)

Šapokiukai bibliotekos veikloje

Ne paslaptis, kad mūsų gimnazijos bibliotekoje nuolat verda gyvenimas. Čia galima ne tik pasiimti knygas, bet ir pabendrauti, smagiai pralesti laiką. Bibliotekoje dažnai rengiamos parodos, vyksta valstybinių švenčių minėjimai, susitikimai, popietės. Po mokinių rudens atostogų įvyko nuotraukų parodos „Šapokiukai bibliotekos veikloje“ pristatymas. Parodos atidaryme dalyvavo devintų ir dešimtų klasių moksleiviai. Bibliotekos vedėja Vida Gudelienė mokiniams pravedė pilietiškumo pamoką. Pamoką stebėjo istorijos mokytojos – ekspertės Birutė Kairienė ir Daiva Dūdėnienė. Devintokai ir jų auklėtoja rusų k. mokytoja Violeta Valiukienė galėjo daugiau sužinoti apie mokyklos tradicijas, renginius. Pristatymo metu mokiniai rinko geriausią 2014 metais sukurtą filmuką apie knygą. Šio renginio metu skambėjo gyva muzika, atliekama Kotrynos Meidutės.

(plačiau)

M. Bivainio atvykimas

Lapkričio 4 d. istorijos ir pilietiškumo pamokoje, kuri buvo skirta artėjančiai Kariuomenės dienai, lankėsi gimnazijos kūno kultūros mokytojas R. Vaitkus, sovietiniais laikais pasiųstas kaip karys į Afganistaną, ir buvęs gimnazijos mokinys, dabar Lietuvos kariuomenės karininkas, misijos Afganistane dalyvis Matas Bivainis. Svečiai dalinosi prisiminimais, lygino skirtingas epochas, patirtis, atsakinėjo į mokinių klausimus.

(plačiau)

Biblioteka - saugi, patraukli, informatyvi mokymo ir mokymosi aplinka

Utenos, Molėtų ir Zarasų raj. mokyklų bibliotekų darbuotojai dalyvavo metodinėje – edukacinėje išvykoje į Jonavą, Kauną pagal kvalifikacijos tobulinimo programą „Biblioteka – saugi, patraukli, informatyvi mokymo ir mokymosi aplinka“ .

(plačiau)

Knygos pristatymas bibliotekoje

Lietuvių k. mokytojo Stepo Eitminavičiaus knygų pristatymas.

(plačiau)

Pirmokai Bibliotekoje

Bene svarbiausias dalykas atvykus į naują vietą yra laiku prie jos pritapti. Kai kuriems tai nėra labai paprasta, juk perėjus į kita mokyklą tenka priprasti prie naujos klasės, draugų, mokytojų, aplinkos, mokyklos. Vienas iš tokių susipažinimų su nauja vieta įvyko rugsėjo 24-ąją dieną, kai pirmų klasių mokiniai buvo pakviesti į gimnazijos skaityklą, kur bibliotekos vedėja Vida supažindino juos su bibliotekos vidaus taisyklėmis, įdomiai papasakojo apie būrelio veikla, bendravimą su kitomis mokyklomis, vykusiais renginiais, iš kurių keli jau yra tapę tradicija, pvz. „Šapokiukas visur šapokiukas“ ar „Paupoforai“. Parodė pačių mokinių prieš porą metų sukurtą filmą, pristatantį bibliotekos veiklą, aprodė patalpas, supažindino su tvarka bibliotekoje. Buvo gražu stebėti nustebusius, susižavėjusius naujųjų gimnazistų veidus, kuriuos šis pristatymas ne tik sudomino, bet ir supažindino su veikla, kurioje dalyvaus. Belieka tikėtis, kad greitai biblioteka jiems bus ne tik vieta, kur galima ateiti, pasiimti knygų, bet ir smagiai praleisti laiką.

 

Karolina Bieliauskaitė 3e

 

(plačiau)

Pavasarinis Šapokiukas

Tradicinis Šapokos gimnazijos renginys „Šapokiukas - visur šapokiukas“ vyksta žiemą- manau, tai nieko nebestebina. Bet saulėtą penktadienio (gegužės 23-ios) popietę mūsų gimnazijos bibliotekoje apsilankė du studentai- Ieva Versytė ir Egidijus Jurelė, kurie norėjo pasidalinti savo patirtimi.
(plačiau)
Gimnazijos biblioteka įkurta 1996 m. Biblioteka užima 100 kv.m., skaitykla 196,84 kv.m., individuolaus darbo skaitykla 32,40 kv.m. ir kompiuterinė skaitykla 50 kv.m. Visa tai ir sudaro gimnazijos informacinį centrą. Gimnazijos moksleiviai ir mokytojai yra šio informacinio centro skaitytojai ir lankytojai. Bibliotekos fondą sudaro apie 11260 egzempliorių informacinės literatūros ir apie 14000 egzempliorių vadovėlių. Bibliotekos fondo apskaita kompiuterizuota. Mokyklos bendruomenės nariai turi galimybę naudotis kompiuterio, interneto, skenerio, spalvoto ir nespalvoto spausdintuvo paslaugomis. (plačiau)

Darbo laikas

PIRMADIENIS    

8:00 - 13:30

ANTRADIENIS    

7:30 - 17:00

TREČIADIENIS    

7:30 - 15:00

KETVIRTADIENIS    

7:30 - 15:00

PENKTADIENIS    

7:30 - 15:00

Archyvas

2008-2009 m. m.
2009-2010 m. m.
2010-2011 m. m.
2011-2012 m. m.
2012-2013 m. m.
2013-2014 m. m.
2014-2015 m. m.
2015-2016 m. m.
2016-2017 m. m.
2017-2018 m. m.
2018-2019 m. m.
2019-2020 m. m.

Apklausa

Bibliotekos darbuotojos nori gauti atsakymus dėl aptarnavimo kokybės. Gauti duomenys bus apibendrinti ir paskelbti mokyklos spaudoje. Anketa anoniminė. Dėkojame.

Kaip dažnai lankotės mokyklos bibliotekoje?
Retai
Dažnai
Nuolat

Kaip dažnai lankotės mokyklos skaitykloje?
Retai
Dažnai
Nuolat

Ar jauki mokyklos bibliotekos aplinka?
1 2 3 4 5
Nejauki Jauki

Ar jauki mokyklos skaitykla?
1 2 3 4 5
Nejauki Jauki

Ar bibliotekininkė suteikia reikiamą pagalbą ieškant informacijos?
Taip
Dažniausiai
Ne

Jūsų nuomone, ar pakanka kompiuterizuotų darbo vietų bibliotekoje?
Taip
Ne

Ar pakanka kompiuterizuotų darbo vietų skaitykloje?
Taip
Ne

Ar reikalinga atvira prieiga prie kompiuterių pertraukų metu kompiuterinėje skaitykloje?
Taip
Ne

Jūsų nuomone, ar pakanka tradicinių darbo vietų (pvz. skaitymui, pamokų ruošai) mokyklos bibliotekoje?
Taip
Ne

Ar Jūs esate bibliotekos skaitytojas?
Taip
Ne

Ar Jūs naudojatės bibliotekoje sukauptu enciklopedijų, žodynų, informacinių leidinių, grožinės literatūros fondu?
Taip
Ne

Kokių leidinių trūksta mūsų bibliotekoje?


Ar Jus tenkina skaitykoje žurnalų pavadinimų kiekis?
Taip
Ne

Ar Jus tenkina skaitykloje laikraščių pavadinimų kiekis?
Taip
Ne

Kokių pageidautumėte žurnalų ir laikraščių?


Kaip dažnai dalyvaujate bibliotekos organizuojamuose renginiuose, parodų pristatymuose, konkursuose?
1 2 3 4 5
Retai Nuolat

Ar dalyvavote bibliotekos organizuojamuose mokymuose apie informacijos paiešką, bibliotekos veiklą?
Taip
Ne

Ar reikalingos pamokos, kurias mokytojai veda kompiuterinėje skaitykloje?
Taip
Ne

Ar naudojatės kopijavimo paslauga skaitykloje?
Taip
Ne

Kokiomis dar norėtumėte naudotis paslaugomis?


Kas bibliotekoje Jums patinka?


Kas bibliotekoje Jums nepatinka?


Kiek Jums metų?


Ar tu norėtum prisidėti prie bibliotekoje organizuojamų renginių ir ką galėtum pasiūlyti?


Susirask pats! (beta)

Autorius: Knygos pavadinimas:
Ieškoti!

Įrašykite užklausas ir spauskite Ieškoti!