„Skaitau, rašau vadinasi ESU“

Gegužės 18 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko mokinių pagerbimo- padėkos šventė „Skaitau, rašau vadionasi ESU", kurios metu gimnazijos moksleiviai buvo apdovanoti už įvairius pasiekimus. Ta proga renginio dalyviai ir svečiai klausėsi gyvai atliekamos muzikos, dainų, poezjos, stebėjo 1b klasės vaidinimą, sukurtą pagal knygą „Eksperimentas gyventi".

(plačiau)

Mūsų laisvalaikis Utenos Adolfo Šapokos gimnazjos bibliotekoje

Balandžio 25- 29 dienomis vyko Bibliotekų savaitei paminėti skirti reinginiai. Šiemet ji proga neeilinė, mat 2016-ieji šalyje paskelbti Bibliotekų metais, visoje Lietuvoje vyko labai daug renginių šiai išskirtinei datai paminėti. Utenos Adolfo Šapokos gimnazija- ne išimtis. Mūsų bliotekoje pažintiniai, skaitymo skatinimo renginiai vyksta beveik kiekvieną savaitę, jiems suteikiama didelė reikšmė. Dėl šių renginių ir jaukios aplinkos, kur galima ramiai mokytis be trukdžių bei smagiai praleisti laiką su draugais, ši vieta tapo savotišku gimnazistų ir mokytojų traukos centru.

(plačiau)

„Biblioteka, literatūra ir AŠ“

Balandžio 29 d. gimnazijos bibliotekoje vyko dešimtokų filmų pristatymas „Biblioteka, literatūra ir AŠ" bei nuotraukų paroda „Užfiksuok knygą asmenukėje". Šis renginys buvo atviras visiems norintiems. Tokie pačių kurti filmai padėjo geriau suprasti skaitymo prasmę ir reikšmę, šiuolaikines skaitymo problemas, dirbti komandoje. Taip pat kiekvienas dalyvis turėjo literatūroje atrasti kažką artimo.

(plačiau)

Viktorina „Literatūros pasaulyje“

Balandžio 27 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje vyko 9 klasių mokinių viktorina „Literatūros pasaulyje". Jos metu dalyviai turėjo atlikti įvairias užduotis- autoriui priskirti jo kūrinį, iš žodžių sudaryti knygų pavadinimus, parašyti 10 žodžių sakinį, kurie prasidėtų ta pačia raide, teisindai sudėlioti Maironio „Trakų pilies" tekstą, rasti reikiamą knygą, per nustaytytą laiką kuo greičiau ir raiškiau perskaityti pateiktus kūrinius ir atlikti daug kitų įdomių užduočių.

(plačiau)

„Knygų herojus trimatėje erdvėje"

Balandžiio 26 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko parodos „Knygų herojus trimatėje erdvėje", kur eksponuojami gimnazistų rankdaarbiai, pristatymas. Renginyje dalyvavo 1a ir 1b klasės moksleiviai bei visi norintys . Parodos atidarymo metu skaitytos ištraukos iš Antuano de Sent Egziuper apsakymo „Mažasis princas", išrinktas geriausias darbas. Parodą galima apžiūrėti iki mokslo metų pabaigos.

(plačiau)

Proga pažinti skirtingas kultūras

Balandžio mėnesį Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos moksleiviai, lydimi tikybos mokytojos seselės Dominykos, istorijos mokytojos Daivos Dūdėnienės ir bibliotekos vedėjos Vidos Gudelienės, dalyvavo išvykoje į Vilnių. Kelionės metu gimnazistai aplankė Vilniaus Choralinę sinagogą, kur visus maloniai sutikusi gidė papasakojo apie judaizmo religiją, atskleidė šios sinagogos istoriją bei išsamiai atsakė į pateiktus klausimus.

(plačiau)

Etiudų teatras „Nerimas"

Balandžio 7 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje lankėsi Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos studentai Skomanas Duoplys, Karolis Legenis (buvęs mūsų gimnazijos moksleivis), Juozas Ališauskas, Pijus Narijauskas, Giedrė Kederytė, Rokas Misikonis ir jų dėstytoja Asta Stankūnaitė, kuriuos sukvietė gimnazijos bibliotekos vedėja Vida Gudelienė. Svečiai pristatė forumo teatro spektaklį „Nerimas“, kurį sudarė publicistiniai tekstai apie humanitarines ir sociaines grėsmes, bei jų pasėkmes Lietuvai. Šis spektaklis kvietė įsiklausyti į mokslininkų įžvalgas, Lietuvos mokslų akademijos narių straipsnių leidinius „Nerimas“ ir „Nerimas II“, kuriuos ir perteikė jaunieji studentai, daug dėmesio skirdami svarbioms temoms-patriotiškumui, pilietiškumui, švietimo sistemai, kultūrai, taip atskleisdami atskleisti savo požiūrį į tai. “Svajojam apie gražią savo šalies istoriją. Norime joje gyventi, ją puoselėti, ją gerbti. Tik susivieniję galime įrodyti, kad Lietuva, tikroji Lietuva, mumyse dar gyva. Lietuva – buvo ir bus. Mūsų pradžia ir pabaiga.“, – teigė aktorė G. Kederytė. Po spektakio vyko atvira diskusija, kurioje žiūrovai galėjo išreikšti savo nuomonę, pasidalinti mintimis bei įžvalgomis, be to, buvo vaišinami duona su medumi.

(plačiau)

M. Martinaičiui - 80

Balandžio 1 d. gimnazijos bibliotekininkė Diana Ketvirtienė devintokus sukvietė į 80-ųjų poeto, esteto, visuomenės veikėjo Marcelijaus Martinaičio kūrybos popietę, kur buvo pristatyti šio autoriaus kūriniai, aptarta jų reikšmė lietuvių literatūros raidai. Gimnazistams pateikta informacija buvo ne vien teorinė, jie taip pat žiūrėjo dokumentinį filmą „Žolės prakalbėjimas", sukurtą apie šią iškilią asmenybę, taigi, turėjo gerą progą daugiau sužinoti apie šio žmogaus gyvenimą, kūrybą, pasiekimus.

(plačiau)

Vaikiškos knygos diena

Balandžio 1-4 dienomis Utenos Adlofo Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko renginių ciklas, skirtas jubiliejinėms Marcelijaus Martinaičio gimimo metinėms ir tarptautinės Vaikų knygos dienos minėjimui. Nepaisant to, jog mūsų gimnazijoje mokosi vyresnio amžiaus mokiniai, bibliotekos vedėja Vida Gudelienė neleidžia pamiršti ir mažųjų. Vaikiškų knygų autoriams ir jų kūriniams skiriamas didelis dėmesys.

(plačiau)

Mokinių dailės darbų paroda „Peizažas kaligrafiškai“

Bibliotekoje eksponuojama mokinių dailės darbų paroda „Peizažas kaligrafiškai“.

(plačiau)

Popietė „Biblioteka-dvasinių vertybių lobynas, skirta Bibliotekų metams paminėti

„Lietuva, būk laisva!"- tokiais žodžiais pradėtas kovo 10 d. vykęs Lietuvos nepriklausomybės dienos minėjimas bei" Bibliotekų metų" atidarymas. Į šį renginį gimnazijos moksleivius sukvietusios istorijos mokytojos B. Kairienė, D. Dūdėnienė bei J. Baltuškienė siekė parodyti šios svarbios datos prasmę, o bibliotekos vedėja V. Gudelienė oficialiai atidarė bibliotekų metus.

(plačiau)

Susitikimas su vienuoliais

Kovo 2 ir 4 dienomis gimnazijoje svečiavosi vienuoliai.
(plačiau)

Knygų mugė 2016

Vasario 26 d. būrys gimnazijos mokinių vyko į Knygų mugę. Mokiniai ir juos lydintys mokytojai turėjo galimybę susipažinti ir įsigyti pačių naujausių knygų, sudalyvauti susitikimuose su rašytojais, lankytis konferencijose, koncertuose.
(plačiau)

Afdolfo Šapokos 110-osios gimimo metinės

Nuo vasario 1 iki 10 dienos vyko renginių ciklas, skirtas paminėti 110-ąsias istoriko, Lietuvos istorijos redaktoriaus, Adolfo Šapokos gimimo metines. Vasario 1 dieną gimnazijos parodų salėje atidaryta Dusetų krašto menininkių R. Barzdaitės ir V. Visockienės karpinių ir fotografijų paroda, vasario 3 d. vyko gimnazistų edukacinė išvyka į LR Seimą ir Valdovų rūmus, kur moksleiviai galėjo išvysti asmeninę Adolfo Šapokos biblioteką. Vasario 4-12 dienomis pamokose vyko integruoti forumo debatai „Visur gražu, bet Lietuvoje gražiausia“, gimnazijos bibliotekoje atidaryta paroda „Adolfas Šapoka spaudoje ir mokslo darbuose“.
(plačiau)

Studijų mugė

Šių metų vasario 5 d. gausi Adolfo Šapokos gimnazijos delegacija (trys pilni autobusai) lankėsi Vilniuje, XIV tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje. Ši paroda vyko Vilniaus „Litexpo" parodų salėje. Joje moksleiviai turėjo galimybę pasidomėti studijų galimybėmis Lietuvoje bei užsienyje, susitikti ir pabendrauti su žymiais žmonėmis, dalyvauti konferencijose, kurias vedė Lietuvos ir užsienio lektoriai, vyko psichologinės ir karjeros konsultacijos. Žinoma, dalyviai galėjo daugiau sužinoti apie Lietuvos ir užsienio universitetus, verslo galimybes, pasikalbėti su jų studentais, ir parsivežti daugybę lankstinukų. Ši išvyka, pirmiausia, skirta abiturientams ir jauniems žmonėms, kurie svarsto, kur mokytis, kuria savo ateities planus ir nori rasti geriausią sprendimą, taip pat didelis dėmesys skiramas tėvų ir mokytojų auditorijai.

(plačiau)

„Šapokiukas visur šapokiukas“

Šįmet, kaip ir kiekvieną paskutinį sausio penktadienį, vyko gražia tradicija tapęs renginys „Šapokiukas visur šapokiukas", kurio metu buvę gimnazistai grįžta į mokyklą ir dalijasi savo patirtimi su esamais moksleiviais: pasakoja apie savo veiklą, pasiekimus ir studijas, atsako į pateiktus klausimus. Ši graži tradicija tęsiasi nuo nuo 2000 m., todėl nieko keisto, jog šįsyk sulaukėme ir tokių, kurie Adolfo Šapokos gimnaziją baigė daugiau nei prieš dešimtmetį. Svečiai į gimnaziją atvyko kelios valandos prieš renginio pradžią, kur konferencijų salėje jų jau laukė gimnazijos direktorius Saulius Brasiūnas. Prie kavos puodelio vyko „sentimentaliai dalykiškas" pokalbis - aišku, apie savąją gimnaziją. Po to dalis buvusių mokleivių ėjo vesti pamokų dabartiniams moksleiviams, taip pat individualiai konsultavo tuos, kurie norėjo daugiau sužinoti apie tam tikrą universitetą ar studijų programą (ne viena pamoka tęsėsi koridoriuje pertraukų metu). Gimnazistams pamokas vedė Indrė Danilevičiūtė (MRU, tarptautinė komunikacija), Miglė Meškauskaitė (VU, matematika), Dominyka Sarauskaitė (VGTU, architektūra), Evelina Dilytė (VU, molekulinė biologija), Dovilė Meidutė (VU, medicina), Remigijus Jakutis (VU, branduolinė energetika), Donatas Laurinavičius (KTU, multimedijų inžinerija), Odeta Šileikytė (Vilniaus kolegija, kultūrinės veiklos vadyba), Agnė Deveikytė (MRU, policijos veikla) Reda Kvedarytė (VGTU, finansų inžinerija), Karolis Didžiokas (VU, psichologija) ir Justina Juodkaitė (VU, psichologija).

(plačiau)

„Šapokiukas visur šapokiukas“

(plačiau)

Bibliotekos veikla 2015 m.

(plačiau)

Pamoka Broniui Radzevičiui atminti

Gruodžio 15 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje vyko integruota pamoka, skirta paminėti 75-osioms rašytojo, kraštiečio Broniaus Radzevičiaus gimimo metinėms. Šio asmens kūryba - bene pirmasis sovietiniu laikotarpiu ryškus moderniosios prozos proveržis, atskleidęs pokario būtį ir bejėgiškumą. Gimnazijoje apsilankė ir renginį stebėjo Utenos rajono mokyklų bibliotekininkės, Švietimo centro atstovė bei mokyklos bendruomenė, kuriuos sukvietė renginio organizatorės bibliotekos vedėja V. Gudelienė ir istorijos mokytoja B. Kairienė.

(plačiau)

Mokyklos biblioteka – pagalbos mokiniui ir mokytojui centras

Mokyklos biblioteka - tai informacijos centras, švietimo centras, metodinis centras, ugdymo centras, kultūros centras ar net mokyklos muziejus. Šį kartą į mokyklos biblioteką žvelgsime kaip į pagalbos mokiniui ir mokytojui centrą, kuris siekia teikti visapusišką metodinę, informacinę pagalbą mokytojams ir mokiniams. Į tai atsižvelgiama formuojant bibliotekos fondą, tvarkant fizines bibliotekos erdves.

(plačiau)

Emocinis intelektas: suprasti save ir kitus

Spalio 13 dieną Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bibliotekoje lankėsi viena iš dailės terapijos pradininkių Lietuvoje, asmenybės ugdymo instituto „Rafaelis" įkūrėja ir direktorė, socialiai atsakingos asmenybės „Aš esu kūrėjas" programos autorė Marija Mendelė Leliugienė, kuri gimnazijos moksleiviams vedė paskaitą „Emocinis intelektas: suprasti save ir kitus". Renginio metu viešnia pasakojo apie asmenybės ugdymo prasmę, parodė keletą emocijų valdymo pratimų, kurie bus naudingi gimnazistams ir mokytojams. Šią viešnią pakvietė gimnazijos dailės terapijos klubo „Rafaelis" įkurėja sesė Dominyka ir bibliotekos vedėja Vida Gudelienė.

 

(plačiau)

Mokytojų diena

Spalio 2 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje vyko tarptautinės Mokytojų dienos minėjimas. Ta proga gimnazistams pamokas vedė tėvai, kurie papasakojo apie savo profesijas, atsakė į mokinių pateiktus klausimus. Pirmokams pirmąsias pamokas vedė abiturientai. Taip pat mokykloje lankėsi ir mokytojai-senjorai, kurie dalijosi savo patirtimi su mokinių tėvais.

(plačiau)

VU atvirų durų diena

Rugsėjo 18 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos moksleiviai dalyvavo Vilniaus universiteto atvirų durų dienoje. VU bibliotekos MKIC erdvėse vykusio renginio metu pabendravome su šio universiteto studijų koordinatoriais ir studentais, daugiau sužinojome apie universitetą ir studijas jame. Universiteto profesoriai vedė įdomias ir informatyvias paskaitas įvairiomis temomis, kuriose kiekvienas atėjęs galėjo rasti šį tą vertingo. Vėliau vyko spektaklis, kurį rodė teisės studentai. Jame- teismo procesas, po kurio visi aptarinėjo situaciją, diskutavo. Išvykos metu aplankėme ir Vilniaus universiteto senąją biblioteką, kur susipažinome su universiteto istorija ir spaudinių parodomis.

(plačiau)

Pirmokai bibliotekoje

Bene svarbiausias dalykas atvykus į naują vietą yra laiku prie jos pritapti. Kai kuriems tai nėra labai paprasta, juk perėjus į kita mokyklą tenka priprasti prie naujos klasės, draugų, mokytojų, aplinkos, mokyklos. Vienas iš tokių susipažinimų su nauja vieta įvyko rugsėjo 24-ąją dieną, kai pirmų klasių mokiniai buvo pakviesti į gimnazijos skaityklą, kur bibliotekos vedėja Vida supažindino juos su bibliotekos vidaus taisyklėmis, įdomiai papasakojo apie būrelio veikla, bendravimą su kitomis mokyklomis, vykusiais renginiais, iš kurių keli jau yra tapę tradicija, pvz. „Šapokiukas visur šapokiukas“ ar „Paupoforai“. Parodė pačių mokinių prieš porą metų sukurtą filmą, pristatantį bibliotekos veiklą, aprodė patalpas, supažindino su tvarka bibliotekoje. Buvo gražu stebėti nustebusius, susižavėjusius naujųjų gimnazistų veidus, kuriuos šis pristatymas ne tik sudomino, bet ir supažindino su veikla, kurioje dalyvaus. Belieka tikėtis, kad greitai biblioteka jiems bus ne tik vieta, kur galima ateiti, pasiimti knygų, bet ir smagiai praleisti laiką.

 

(plačiau)
Gimnazijos biblioteka įkurta 1996 m. Biblioteka užima 100 kv.m., skaitykla 196,84 kv.m., individuolaus darbo skaitykla 32,40 kv.m. ir kompiuterinė skaitykla 50 kv.m. Visa tai ir sudaro gimnazijos informacinį centrą. Gimnazijos moksleiviai ir mokytojai yra šio informacinio centro skaitytojai ir lankytojai. Bibliotekos fondą sudaro apie 11260 egzempliorių informacinės literatūros ir apie 14000 egzempliorių vadovėlių. Bibliotekos fondo apskaita kompiuterizuota. Mokyklos bendruomenės nariai turi galimybę naudotis kompiuterio, interneto, skenerio, spalvoto ir nespalvoto spausdintuvo paslaugomis. (plačiau)

Darbo laikas

PIRMADIENIS    

8:00 - 13:30

ANTRADIENIS    

7:30 - 17:00

TREČIADIENIS    

7:30 - 15:00

KETVIRTADIENIS    

7:30 - 15:00

PENKTADIENIS    

7:30 - 15:00

Archyvas

2008-2009 m. m.
2009-2010 m. m.
2010-2011 m. m.
2011-2012 m. m.
2012-2013 m. m.
2013-2014 m. m.
2014-2015 m. m.
2015-2016 m. m.
2016-2017 m. m.
2017-2018 m. m.
2018-2019 m. m.
2019-2020 m. m.

Apklausa

Bibliotekos darbuotojos nori gauti atsakymus dėl aptarnavimo kokybės. Gauti duomenys bus apibendrinti ir paskelbti mokyklos spaudoje. Anketa anoniminė. Dėkojame.

Kaip dažnai lankotės mokyklos bibliotekoje?
Retai
Dažnai
Nuolat

Kaip dažnai lankotės mokyklos skaitykloje?
Retai
Dažnai
Nuolat

Ar jauki mokyklos bibliotekos aplinka?
1 2 3 4 5
Nejauki Jauki

Ar jauki mokyklos skaitykla?
1 2 3 4 5
Nejauki Jauki

Ar bibliotekininkė suteikia reikiamą pagalbą ieškant informacijos?
Taip
Dažniausiai
Ne

Jūsų nuomone, ar pakanka kompiuterizuotų darbo vietų bibliotekoje?
Taip
Ne

Ar pakanka kompiuterizuotų darbo vietų skaitykloje?
Taip
Ne

Ar reikalinga atvira prieiga prie kompiuterių pertraukų metu kompiuterinėje skaitykloje?
Taip
Ne

Jūsų nuomone, ar pakanka tradicinių darbo vietų (pvz. skaitymui, pamokų ruošai) mokyklos bibliotekoje?
Taip
Ne

Ar Jūs esate bibliotekos skaitytojas?
Taip
Ne

Ar Jūs naudojatės bibliotekoje sukauptu enciklopedijų, žodynų, informacinių leidinių, grožinės literatūros fondu?
Taip
Ne

Kokių leidinių trūksta mūsų bibliotekoje?


Ar Jus tenkina skaitykoje žurnalų pavadinimų kiekis?
Taip
Ne

Ar Jus tenkina skaitykloje laikraščių pavadinimų kiekis?
Taip
Ne

Kokių pageidautumėte žurnalų ir laikraščių?


Kaip dažnai dalyvaujate bibliotekos organizuojamuose renginiuose, parodų pristatymuose, konkursuose?
1 2 3 4 5
Retai Nuolat

Ar dalyvavote bibliotekos organizuojamuose mokymuose apie informacijos paiešką, bibliotekos veiklą?
Taip
Ne

Ar reikalingos pamokos, kurias mokytojai veda kompiuterinėje skaitykloje?
Taip
Ne

Ar naudojatės kopijavimo paslauga skaitykloje?
Taip
Ne

Kokiomis dar norėtumėte naudotis paslaugomis?


Kas bibliotekoje Jums patinka?


Kas bibliotekoje Jums nepatinka?


Kiek Jums metų?


Ar tu norėtum prisidėti prie bibliotekoje organizuojamų renginių ir ką galėtum pasiūlyti?


Susirask pats! (beta)

Autorius: Knygos pavadinimas:
Ieškoti!

Įrašykite užklausas ir spauskite Ieškoti!